Annons:

Han vaktar VH-målet i premiären

Linus Lundin får chansen i målet i Vimmerbys premiärmatch mot Kallinge/Ronneby. Foto: Linus Johansson

Han vaktar VH-målet i premiären

Den stora frågan inför Vimmerby Hockeys premiär har varit om Linus Lundin eller Marcus Evertsson ska vakta kassen. Efter fredagskvällens träning kom beskedet. Det blir Linus Lundin som får förtroendet mot Kallinge/Ronneby. – Vi har gått på vem som är hetast för stunden, säger assisterande tränaren Michael Larsson.

Annons:

En lång försäsong är över. I morgon premiärspelar Vimmerby Hockey hemma mot Kallinge/Ronneby IF

– Jag ser fram emot det här, det ska bli jäkligt skoj, tycker VH-tränaren Michael Larsson.

Det blir en stentuff match för VH, mot ett KRIF som är ett av de topptippade lagen i division ett södra.

– Alla matcher i den här serien är tuffa. Jag tror ändå att vi ska ha ganska goda chanser att vinna om vi hittar våra snabba spelvändningar.

”Såg intressant ut”

På fredagskvällens träning fanns blixtförvärvet Joonas Koskinen med på isen för första gången.

– Han såg intressant ut. Sen finns det förstås ett frågetecken för hur hans fysiska status är och hur mycket han orkar nu i början.

När det gäller matchtruppen så är samtliga spelare utom Henrik Olsén (knäskadad och en bra bit från comeback) och Jim Nordh (timeout) tillgängliga för spel. Hur VH kommer att ställa upp bestäms inte förrän efter matchvärmningen på lördagsmorgonen.

– Det är först på matchgenomgången efter träningen som vi kommer att offentliggöra laget. Vi har inte bestämt om vi kommer att gå runt på tre femmor eller tre backpar och fyra kedjor, säger Michael Larsson.

Hetast står

Det som däremot står klart är att det blir nyförvärvet Linus Lundin som kommer att vakta målet. Därmed ställs Marcus Evertsson åt sidan i premiären.

– Det är två jämna målvakter, men just nu känner vi att Linus är lite före. Den som är hetast får stå, helt enkelt.

Hur viktigt är det med en bra start sett över de fem första omgångarna?

– Det är givetvis viktigt. Det är 22 omgångar fram till jul och det är först efter det som vi kan summera. Men självklart går vi in för att vinna. Det är vår hemmaborg och vi ska ha de här tre poängen, säger Michael Larsson.

Annons:

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt