Annons:

Efter skadeeländet: Nu är Anton bättre än någonsin

Anton Carlsson är tillbaka efter skadeeländet och har fått en bra start på säsongen med Vimmerby. Foto: Linus Johansson

Efter skadeeländet: Nu är Anton bättre än någonsin

Förra säsongen förstördes av en svår axelskada. Nu är Anton Carlsson tillbaka - bättre än någonsin. Och för första gången har Vimmerbykillen en realistisk chans att få ordentligt med speltid i Vimmerby Hockeys A-lag. – Axeln är helt bra, nu är det bara att köra på, säger Anton Carlsson.

Annons:

Säsongen 2015/16 vill nog Anton Carlsson helst glömma. Visst, han fick chansen i några A-lagsmatcher med Vimmerby och gjorde det bra efter sina förutsättningar. Men ganska tidigt på säsongen var olyckan framme i en seriematch med Nässjö, som 20-åringen var utlånad till.

Anton Carlsson hade tidigare slagit sin ena axel ur led vid flera tillfällen. Men den här gången var det värre. Mycket värre. Operation krävdes och hockeysäsongen var slut för Vimmerbykillen.

– Jag opererade mig i januari och sedan var det rehab hela våren. Jag har kunnat köra på i sommar och nu märker jag ingenting av skadan, vilket är väldigt skönt, säger Anton Carlsson.

En av fyra VH-produkter

Är du en bättre spelare nu än vad du var när du skadade dig?

– Ja, verkligen. Jag har tränat på bra i sommar och har lagt på mig lite mer muskler och blivit starkare. Sen känner jag också att jag har blivit lite mognare i spelet.

Anton Carlsson är en av få spelare i årets trupp som har Vimmerby Hockey som moderklubb. Övriga är Markus Modigs, Pelle Ström, junioren Helge Holmstrand och tredjemålvakten Robert Davidsson.

Hur känns det att så få spelare har VH som moderklubb?

– Det är alltid roligt när det är mycket Vimmerbygrabbar i laget. Men det går inte att ha med spelare bara för att de är från Vimmerby. Vi har ett jäkligt bra gäng så det är inget jag märker av, säger Anton Carlsson.

”Klickade direkt”

Som många andra tror och hoppas Carlsson att VH går en framgångsrik säsong till mötes.

– Det har känts jättebra och ser väldigt spännande ut. Samtidigt har vi många nya spelare och det tar ett tag att spela ihop oss. Jag har goda förhoppningar om en bra säsong.

Den senaste tiden har Anton Carlsson bildat kedja med Oskar Carlsson och Oscar Josefsson. En lina som har fått mycket beröm.

– Vi klickade direkt och sedan har det rullat på. Både Oskar och Oscar är spelare som jobbar hårt. Vi passar bra tillsammans.

Hur långt kan VH räcka i år?

– Först och främst ska vi ta oss till Allettan och sen får vi ta det därifrån. Men visst känns det som ett spännande lag som kan ta sig långt, säger Anton Carlsson.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt