Annons:

Besviken Carlsson efter kvalserieförlusten:

Anton Carlsson var besviken efter 0-1 i hemmapremiären mot Kristianstads IK. Foto: Ossian Mathiasson

Besviken Carlsson efter kvalserieförlusten: "Bränner solklara lägen"

Vimmerby Hockey har ett mardrömsmotstånd den här säsongen. Kristianstads IK vann för femte gången av fem möjliga den här säsongen.
– Riktigt tungt. Vi gör en jättebra match, men är för ineffektiva, säger Anton Carlsson efter 0-1-förlusten.

Annons:

1-7 mot Piteå och 4-1 mot Hudiksvall. Det har svängt om Vimmerby Hockey i upptakten av kvalserien. Topptippade Kristianstads IK väntade på hemmais i den tredje omgången.

Men VH fick inte med sig någon poäng från den första hemmamatchen i kvalserien någonsin.

– Riktigt tungt. Vi gör en jättebra match, men är för ineffektiva. Vi bränner solklara lägen och skapar tillräckligt med chanser för att vinna matchen. Vi för spelet och gör en riktigt bra match långa stunder. Det är mycket publik, så det är synd att vi inte kan ta tre poäng, säger Anton Carlsson. 

Den assisterande kaptenen hade själv ett superläge i första perioden vid ställningen 0-0.

– Det är helt öppet mål... Jag blir lite chockad över att jag får pucken, den studsar och far lite. Det går fort och jag tänker att jag måste skjuta fort, men får felträff. I efterhand ser jag att det är helt öppet mål och det är dålig kyla av mig. Jag hade något mer läge i PP som jag borde ha gjort mål på, säger han besviket.

"Mer tillfälligheter"

Kristianstads IK leder nu kvalserien och är fyra poäng före Vimmerby Hockey. Trots att det är femte förlusten av fem möjliga för VH ser Anton Carlsson inte riktigt något mönster.

– Just i dag är det mer tillfälligheter. I tidigare matcher har Kristianstad varit sylvassa när de har fått lägen, men i dag gör vi en jättebra match och det handlar mer om tillfälligheter.

Vad saknar för er?

– Vi behöver vara lite hungrigare på fler fronter och få till mer ordnat anfallsspel. Stundtals är det jättebra, men vi faller på det sista lilla avslutsläget. Vi är kanske inte helt 100 där på returerna. Det är klyschor men ofta sant.

"Alla slår alla"

Vimmerby har en ny chans att ge hemmapubliken tre poäng på lördag. Då väntar Brödernas/Väsby.

– Det är bara att fokusera på den. Alla lag slår alla och vinner vi på lördag kan vi vara med i toppen igen. Tre poäng där och vi är med. 

Ni såg ut att vara frustrerade på domarna mot slutet?

– Det är mycket känslor och viktiga poäng. Vi får någon billig utvisning där och domaren har hållit en viss nivå hela matchen, men jag tänker inte skylla på domaren. Gör vi mål på våra lägen så vinner vi den här matchen.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt