Annons:

VH-ledarna kraftigt kritiska:

VH-tränarna Jeff Hällegard och Eric Karlsson var kritiska efter förlusten mot HC Dalen. Foto: Linus Johansson

VH-ledarna kraftigt kritiska: "För sköra mentalt"

Andra raka förlusten för Vimmerby Hockey. Då gav tränarna Jeff Hällegard och Eric Karlsson spelarna hård kritik. – Det är för många spelare som inte är tillräckligt bra, säger duon efter 4-3-förlusten mot HC Dalen.

Annons:

Vimmerby Hockey skulle ta revansch för förlusten mot Nybro Vikings. Det såg onekligen ut som att VH vaknat på rätt sida också. Tidigt gick laget fram till 2-0. 

Sedan hände något. 

– Vi börjar riktigt bra offensivt, får 2-0 snabbt. Sedan bjuder vi på deras mål, de skapar i stort sett inte en enda chans själva och att vi ger dem chanser får de luft av. Att det står 3-2 efter den första perioden, när matchbilden är som den är, är obegripligt, säger Jeff Hällegard. 

I den andra perioden gjorde Dalen först 3-3 och sedan 4-3. Vimmerby tappade fart, såg änsgligt och räddhågset ut. 

– Jag tycker att det helt enkelt är för dåligt. Det är för många spelare som inte är tillräckligt bra. Jag tycker att de spelarna som ska vara ledande kliver fram minst. 

Eric Karlsson: 

– Vi får för djupa dalar, sedan går vi ner oss för mycket när vi släpper in puckarna. Vi är inte starka i oss själva. Man måste gå vidare om man spelar ut ett lag och släpper in mål, säger den assisterande tränaren. 

"Sköra mentalt"

Någon förklaring till hur spelarna kan vika ner sig mentalt som de gjorde i Norrahammars iskalla ishall i kväll saknade tränarduon. 

– Ingen aning. Det är samma spelare, men inställningen till jobbet saknas. Vi är väldigt sköra mentalt, så fort går emot så försvinner många spelare. Så kan man inte spela ishockey, det måste vara tvärtom. Det är ängsligt och ingen vill ta ansvar. Vi kan inte samla ihop det, vi tar inte tag i spelet. Vi sprätter puckar hela tiden, får inget tryck på dem. Vi blir ängsliga i stället. Det är inte tillräckligt bra, säger Jeff Hällegard. 

Känner ni en oro över att de ledande spelarna inte kliver fram?

– Självklart. Det borde de också göra. Det är klart att man är orolig, att det bara är bra när vi spelar bra och sedan när det går emot inte är på plats, det är mycket frustrerande. 

Hur kommer ni agera nu?

– Vi försöker agera varje dag, det är bara att fortsätta. Vi måste bli starkare mentalt, tillsammans med gruppen måste vi bli starkare och jämnare i vårt spel. Men det här är mentala delar, vi tappar på alla håll och kanter. Det är jättesvårt att säga vad det beror på, vi ger ju inte direkt några direktiv om att spela dåligt. Vi är lika frågande som alla andra.

"Pratar 700 gånger om dagen"

För bara två helger sedan besegrade Vimmerby Hockey seriefavoriten Troja/Ljungby på bortais. Mellan den insatsen och de två efterföljande skiljer en ocean. 

– Vid det här laget borde vi veta hur vi ska spela i anfallszon och hur vi ska spela i försvarszon. Det är inget vi predikar att det ska se ut så här, men det sitter väl i huvudet. Vi ska undvika att spela på deras premisser, de har bara ett kontringsspel, men vi gör inte det och varför vet jag inte, säger Hällegard. 

Funderar ni på att ändra om i formationerna?

– Det gör man så klart, vi funderar på allt. Vi pratar i telefon 700 gånger om dagen om vad vi tycker och tänker. Vi ger spelare chansen för att man vill ge dem förtroende. Det finns spelare vi har haft planer på att bänka långt, långt tidigare, men så gör man inte det för att man vill ge dem en chans att komma tillbaka till sitt spel, men gör de inte det så måste man hitta andra lösningar. Så är det bara. 

Fakta

VH:s poänggörare: Petter Runesson 2+0, Dennis Fröland 1+0, Oscar Josefsson 0+1, Mattias Wigley 0+1, Kalle Östman 0+1, Kalle Johansson 0+1. 

Jacob Isaksson noterades för två assists för HC Dalen.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt