Annons:

Rydén klev fram med viktiga räddningar: ”Svettigt i dag”

Tomas Rydén imponerade stort och gjorde viktiga räddningar mot Hanhals. Foto: Ossian Mathiasson

Rydén klev fram med viktiga räddningar: ”Svettigt i dag”

När det behövdes som mest klev Tomas Rydén fram och gjorde viktiga räddningar när Vimmerby Hockey slog Hanhals med 5–2. 
– Jag är nöjd med min egen insats. Det blev svettigt i dag, säger Rydén, som motade 37 skott. 

Annons:

Vimmerby Hockey sattes på rejäla prov i kvällens hemmamatch mot ett inspirerat och heltaggat Hanhals. 

När Jonas Nyman elegant fintade bort Hanhals-målvakten Mathias Israelsson och rakade in 3–1 i upptakten av andra perioden tappade VH kommandot samtidigt som Hanhals tog över tillställningen. Faktum är att Hanhals radade upp chanser under i stort sett hela matchen, framför allt i andra perioden, och tvingade VH-keepern Tomas Rydén till ena kanonräddningen efter den andra. 

Hans vassa målvaktsspel såg till att Vimmerby behöll sin ledning och lyckades bärga de tre poängen mot Hanhals. Sebastian Vidmar gjorde psykologiskt viktiga 4–2 med drygt åtta minuter kvar av matchen och Ludvig Vännström fixade 5–2 i slutminuterna. 

– Det var skönt att vi kom iväg med tre poäng. Jag gör varje kväll mitt yttersta för att laget ska vinna och det var skönt att göra de viktiga räddningarna som jag gjorde. Det var surt att vi förlorade Nybro-matchen så jag ville verkligen få revansch på mig själv. Det var skönt att jag steppade upp i dag, säger Tomas Rydén.

Mycket att göra för Rydén

Rydén stoppade 37 av 39 skott och var VH:s klart bäste spelare i afton. 

– Jag hade mycket att göra och man hinner aldrig stå stilla och tänka på något annat. Det är klart att det är roligt när man har saker att göra och när det går bra. 

Det var en jämn tillställning som kunde ha slutat hur som helst med tanke på att båda lagen skapade kvalificerade chanser. 

– Jag tycker att vi spelade bra men Hanhals är ett lag som sticker så fort de får chansen. När våra backar tar ett skott från blålinjen så sticker deras forward för att få till en kontring. Det är ett spel som inte gynnar oss i längden, vi får kontringar på oss och det är ett böljande spel som vi inte är så vana vid. De gör det bra och utnyttjar våra misstag men det var viktiga poäng som vi tog. 

"Vill kampas med de bästa lagen"

Vimmerby vann måstematchen och är i allra högsta grad med i kampen om allettan. Om VH vinner mot både Kalmar och Halmstad är laget klart för allettan. Det kan räkna med en seger men då är VH beroende av övriga resultat. 

– Alla återstående matcher är måstematcher. Vi tar en match i taget och fokuserar på det vi ska göra, mer kan vi inte göra. 

Hur viktigt är det att gå till allettan kontra fortsättningsserien?

– Det är klart att man vill kampas med de bästa lagen. Vi har målsättningen att gå till allettan och det är där våra tankar ligger just nu. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt