Annons:

VH-kaptenens besvikelse efter kollapsen: ”Helt enkelt för dåligt

Anton Carlsson var missnöjd efter Vimmerbys tapp i slutperioden mot Dalen. Foto: Ossian Mathiasson

VH-kaptenens besvikelse efter kollapsen: ”Helt enkelt för dåligt"

I ledning med 2–0 efter två perioder. Med två minuter kvar av matchen kollapsade Vimmerby och tappade segern hemma Dalen. 
– Det är jäkligt tungt, säger VH-kaptenen Anton Carlsson efter 2–4-förlusten.

Annons:

Vimmerby Hockey gjorde precis som i de två tidigare hemmamatcherna mot Skövde och Mariestad i Allettan en klockren första period och ledde med 1–0, en ledning som borde ha varit större sett till antalet målchanser.

Vimmerby ökade på sin ledning till 2–0 i lagets tredje raka numerära överläge i andra perioden och hade god kontroll på händelseförloppet. 

"För jäkla dåligt"

Det blev tre poäng mot både Skövde och Mariestad efter ett dramatiskt avgörande. I dag lyckades inte VH hålla ifrån till tre poäng. 

När matchuret ljöd för full tid stod det 2–4 på tavlan. Dalen reducerade till 1–2 i upptakten av tredje perioden och gjorde tre mål med en och en halv minut kvar av matchen.

Besvikelsen var naturligtvis mycket stor i VH-lägret efter det tunga nederlaget. VH har förlorat tre av fem matcher i Allettan. 

– Även om vår prestation går upp och ner under matchen så tycker jag att vi har det under kontroll med en jättefin första period. Vi gick ner oss lite i andra perioden men spelade ändå ganska stabilt. Sedan blev det lite snöpligt. De fick en del energi och helt plötsligt small det till med två kassar så de ledde med 3–2. Det är för jävla dåligt, säger Vimmerby Hockey lagkapten Anton Carlsson. 

Faktum är att Vimmerby hade två-tre bra lägen till att göra 3–1, bland annat Anton Carlsson, innan Dalen fick till sin riktiga slutforcering som gav utdelning. 

– Jag har ett bra läge till att sätta 3–1 och vi har flera spelare som har bra lägen. Vi måste vara kyligare och sätta dit puckarna. Det är helt enkelt för dåligt. Jag tycker att vi har spelat stabilt bakåt i alla matcher men vi har inte varit tillräckligt kyliga när vi själva skapat lägen, det är något som straffat oss.

"Smyger sig på någonting"

Vimmerby gjorde en på det stora hela fullt godkänd insats mot Dalen bortsett från den svaga avslutningen. 

– Jag tycker att vi gör en bra match och har full kontroll fram till att det återstår två minuter. Det är för jäkla slarvigt och helt enkelt bara för dåligt. 

Vad beror det på?

– Det smyger sig på någonting, vi börjar chippa lite puckar och sätter varandra i skiten istället för att hitta det här enkla, fina passningsspelet som vi har i början av matcherna. Det är något som vi pratar ganska mycket om. När motståndaren får momentum i matchen är det lätt att man hamnar lite på hälarna och skickar över problemet på varandra. Vi får lära oss av denna förlust och gå vidare.

Går ni ut för hårt i början av matcherna och tappar på slutet?

– Nej, det tycker jag inte. Jag tycker att vi har ganska bra energi och känns pigga på slutet utan det är nog andra faktorer, förutom orken, som spelar in. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt