Annons:

Magnifik avslutning på tävling i grannlandet – lokal landslagsförare skuggar toppen

Crosskartföraren Oskar Andersson från Hultsfred fick kliva högst upp på pallen då han vann en deltävling i RallyX Nordic-serien i Finland. Foto: Jakub Nitka/Pressbild

Magnifik avslutning på tävling i grannlandet – lokal landslagsförare skuggar toppen

Hultsfredskillen och crosskartföraren Oskar Andersson, tävlande för Vimmerby MS, fightas i toppen av serien RallyX Nordic. Landslagsföraren är totaltrea efter fyra deltävlingar.

Annons:

19-årige Hultsfredskillen Oskar Andersson har för fjärde året i rad tagit en plats i det svenska crosskart-landslaget.

Tävlingssäsongen är i full gång och crosskartföraren hänger med bra i toppen av RallyX Nordic efter fyra körda deltävlingar. De två första deltävlingarna kördes i värmländska Höljes i mitten av maj. 

– Jag hade mycket problem under första deltävlingen då crosskarten var ny och vi inte hunnit testa så mycket. Första deltävlingen slutade med att vi efter problem med bromsarna i semin inte kunde ta oss vidare till final, säger Oskar Andersson.

Han fick efter en tung första deltävling sin revansch i deltävling nummer två.

– Andra deltävlingen gick mycket bättre då jag kvalade in som trea till semifinalen. Jag vann semifinalen, fick starta från startspår två i finalen, kom ut som tvåa och behöll platsen in i mål, säger Oskar Andersson.

Han körde deltävling tre och fyra i finska Kouvola förra helgen. Det började tungt och avslutades på bästa tänkbara sätt.

– Lördagens tävling slutade i stor besvikelse med mycket strul och otur där jag slutade nia. Söndagen startade bra där jag kvalade in som etta till semifinalen som jag vann. Jag fick pole position i finalheatet, tog starten och stod som segrare efter en tuff final. Jag är på det stora hela väldigt nöjd med helgen och väldigt tacksam för allt stöd från teamet och mina sponsorer.

Oskar Andersson ligger nu trea i RallyX Nordic-mästerskapet med tre deltävlingar kvar att köra.

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt