Annons:

Lokal crosskart-förare tog SM-brons efter händelserik final

Oskar Andersson (längst till höger) tog brons i crosskart-klassen Extreme på SM-veckan i Linköping. Foto: Privat

Lokal crosskart-förare tog SM-brons efter händelserik final

19-årige crosskartföraren Oskar Andersson från Hultsfred är nybliven SM-bronsmedaljör efter ett händelserikt finalheat i crosskartklassen Extreme. 

Annons:

Den actionfyllda sporten crosskart är en av många tävlingar som avgörs under SM-veckan i Linköping.

Crosskart-tävlingen inleddes med tre kvalåk med fem-sex förare i varje heat på Sviestad Motorstad och förarnas uppgift var att samla så många poäng som möjligt för att ta sig till en av två semifinaler. Topp tre i de två semifinalheaten gick till final och gjorde upp om titeln svensk mästare. 

Körde på en däcktrave i finalen 

Oskar Andersson, crosskartföraren som bor i Hultsfred och tävlar för Vimmerby MS, ställde upp i den nya klassen Extreme och tog sig med nöd och näppe till semifinal efter att ha tagit full pott i sitt tredje kvalheat.

– Tävlingen började med mycket trubbel då jag inte riktigt fick någon rytm i körningen och hade motorstrul, säger Oskar Andersson. 

Han vann sitt semifinalheat och plockade en av de sex finalplatserna. Finalen blev mycket händelserik och Andersson låg hack i häl på ledaren Marcus Agerheim under de första varven.  

– Jag var väldigt laddad och ville verkligen vinna. Jag kom ut som tvåa i starten, låg bakom ledaren och försökte köra om men jag körde tyvärr på en däcktrave som slutade med att jag halkade ner på tredjeplatsen, säger Andersson. 

"Betyder väldigt mycket"

Haninge MK-förarna Marcus Agerheim och Marcus Hellman slutade etta respektive tvåa och Oskar Andersson fick bronspengen. 

– Det betyder självklart väldigt mycket och känns väldigt kul att ta hem ett SM-brons.

Oskar Andersson och hans team åker till lettiska Riga under nästa vecka för deltävling fem och sex i RallyXNordic. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt