Annons:

  • Rekordet flög all världens väg på actionfyllt motorevent i Hultsfred

    Marc Mueller, till vänster, körde riktigt fort i sin röda A9 Performance och slog hastighetsrekordet på Hultsfreds flygplats två gånger om under lördagen. Race 1000 Scandinavia blev ett fartfyllt och actionladdad motorevent. Foto: Ossian Mathiasson

  • Rekordet flög all världens väg på actionfyllt motorevent i Hultsfred

    De häftiga bilarna körde en mot en och tidmätningssystemet mätte bilarnas hastighet på en sträcka av 804 meter. Foto: Ossian Mathiasson

  • Rekordet flög all världens väg på actionfyllt motorevent i Hultsfred

    Foto: Ossian Mathiasson

Rekordet flög all världens väg på actionfyllt motorevent i Hultsfred

Hultsfreds flygplats är denna helg skåadeplatsen för ett actionladdat motorevenemang med många häftiga bilar. Det sattes dessutom nytt rekord för högsta hastighet på banan under lördagen.
– Det är nog det häftigaste eventet vi har haft på flygplatsen någonsin, säger flygplatschefen Evert Oscarsson. 

Annons:

Race 1000 är kända för sina adrenalinfyllda motorevenemang med starka och häftiga fordon som kommer upp i skyhöga hastigheter på nolltid. Flera tävlingar arrangeras i Europa och USA varje.

Den här helgen är motoreventet på svensk mark för första gången. Extra festligt är att tvådagarstävlingen arrangeras på flygplatsen i Hultsfred. Cirka 55 bilar från Tyskland, Danmark och Sverige är på plats. 

– Tävlingen heter Race 1000 Scandinavia, ett motorevent från Nürnberg i Tyskland, och det är första gången de är i Sverige och arrangerar en tävling. Det är ett motorevent som är väldigt stort och populärt i Tyskland. Deras crew kom hit i ett stort, häftigt flygplan i går och vi har stängt av all flygtrafik under pågående motortävling, säger flygplatschefen Evert Oscarsson. 

Det fartfyllda eventet hade stillastående start i går och rullande start i dag. Deltagarna kör en mot en och tidmätningssystemet mäter hastigheten på en sträcka av 804 meter. 

– Samtliga bilar kör 804 meter för att sedan få sluthastigheten registrerad. Det handlar om att köra så fort som möjligt och ingen av de här bilderna ligger under 250 kilometer i timmen. Jag själv skulle inte vilja sitta i en bil när det går så fort, säger Evert Oscarsson.

Rekordet slogs två gånger om

Publiken bjöds även på ett rekord under lördagens tävlingar på flygplatsen. Tyske föraren Marc Mueller satt bakom ratten i en röd A9 Performance och körde riktigt, riktigt fort. 

Det tidigare hastighetsrekordet på 341 kilometer i timmen slog Marc Mueller två gånger, först med 369 km/h och sedan med 371,9 km/h. 

– Jag hade en riktigt bra känsla i bilen och säkerheten är viktigare än att det går fort, säger Marc Mueller. 

Evert Oscarsson tycker att det är viktigt att det händer saker i Hultsfred. 

– Det är jag som har börjat ta hit motorevenemangen till Hultsfreds flygplats. Förr var det bara festivalen i Hultsfred och vi måste ersätta det med något annat som folk har att titta på. Jag tycker att det är viktigt att vi sätter tillbaka Hultsfred på kartan med något annat arrangemang. Min tanke är att de ska komma tillbaka fler gånger så länge de följer säkerheten. Jag måste se till att alla regler följs och hittills har de skött sig exemplariskt. Säkerheten är A och O och den tummar vi aldrig på. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt