Annons:

VMS-TALANGEN AVSLUTAR SIN KARRIÄR: ”SKÖNT LEVA VANLIGT”

VMS-talangen Robert Blom lägger ner endurokarriären endast 22 år gammal. Foto: Linus Johansson/Micael Rundberg

VMS-TALANGEN AVSLUTAR SIN KARRIÄR: ”SKÖNT LEVA VANLIGT”

Vimmerby MS jättetalang i enduro, Robert Blom, lägger ner sin karriär endast 22 år gammal. Förra helgens seger i Smålandscupen blev hans sista tävling.
– Det ska bli skönt att bara leva vanligt, säger Robert om framtiden.

Annons:

Vimmerby MS-föraren Robert Blom kom på en imponerande 14:e plats totalt (trea i juniorklassen) när Novemberkåsan i enduro avgjordes hemma i Vimmerbyskogarna för ett par månader sedan. Under 2023 gjorde han också VM-premiär i Skövde och året dessförinnan var han i Tyskland och tävlade.

2024 inledde Robban på absolut bästa sätt när han vann den första deltävlingen i Smålandscupen när den kördes i Vimmerby förra helgen. Trots det väljer den 22-årige jättetalangen nu att lägga ner sin endurokarriär.

"Tvingas offra mycket"

– Jag har tänkt på det här en längre tid. Det handlar ju inte bara om att köra, utan det är många andra saker man måste få ihop också – tiden, balansen i livet och ekonomin är några. Det är ju inte direkt gratis att tävla i den här sporten och samtidigt betydligt roligare med en solsemester än att lägga pengarna på däck till hojen, säger Robert och skrattar.

– Det tar oerhört mycket tid om man ska satsa och det är mycket som ska falla på plats. Jag är en sådan person att om jag ska köra så vill jag nå så långt som möjligt, det är svårt att hålla det på en rimlig nivå om jag ska hålla på. Samtidigt tvingas man offra mycket – framför allt kompisarna. Jag har tyckt att det har varit väldigt långa säsonger, och när det är varmt och härligt på sommaren har jag mer längtat till golfbanan.

Finns det något som skulle få dig att ändra dig?

– Nej, det gör det inte. Planen är att sälja av mina grejer. Kanske köper jag en motorcykel igen någon gång i framtiden bara för skojs skull.

Siktar på seriegolf

Robert gick golfgymnasiet i Linköping, var en stor talang inom den sporten också och var som bäst scratchspelare (handicap noll), men någon ny satsning på golfen väntar inte heller.

– Jag ska väl försöka träna så pass att jag kan ta en plats i serielaget på Tobo GK, så visst blir det betydligt mer golf än när jag trappade ner efter gymnasiet och satsade på enduron. Jag har inte tävlat på allvar sedan 2020.

Kommer du inte sakna tävlandet?

– Nej, det ska faktiskt bli skönt att göra något utan att ha pressen på sig att leverera resultat och mer bara leva vanligt. Jag är nöjd med det jag har gjort och de mål jag har uppnått. Det här beslutet känns så bra för mig, och på något sätt fint att få sluta med höjdpunkten Novemberkåsan och segern i Smålandscupen på hemmaplan.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt