Annons:

  • L-A hedras med minnestävling – överskottet till Barncancerfonden

    Johan Karlsson står här tillsammans med pappa Lars-Agne Karlsson. Den 6 juni får "L-A" en egen minnestävling. Foto: Privat

  • L-A hedras med minnestävling – överskottet till Barncancerfonden

    Folkvagnar var L-A:s favoritbil.

L-A hedras med minnestävling – överskottet till Barncancerfonden

Den 6 juni 2019 somnade en mycket omtyckt motorprofil in efter en tids sjukdom. Fem år senare får Lars-Agne ”L-A” Karlsson sin egen minnestävling i Gnagaredalen. Överskottet från tävlingen kommer att skänkas till Barncancerfonden.
– Att få in 30 000 kronor borde inte vara orimligt. Sen kanske man har en önskedröm om betydligt mer än så, säger Johan Karlsson.

Annons:

En dryg månad innan folkracetävlingen Semesterracet skulle starta år 2019 somnade motorprofilen Lars-Agne Karlsson in. I Gnagaredalen var han ”L-A” med alla, oavsett om det handlade om rally eller folkrace.

Därför är det förstås extra fint att ”L-A” nu får en egen minnestävling på femårsdagen av sin bortgång. Den 6 juni körs nämligen L-A:s minnestävling i Gnagaredalen i Vimmerby.

Tanken föddes snabbt

”L-A:s” son, Johan Karlsson, berättar att tanken på en tävling i hans pappas namn har funnits länge.

– Tanken kom väl ganska direkt 2019. Då var planen att köra en tävling året efter som minne, men då kom ju pandemin i vägen. Sen kände jag att jag ville vänta tills det blev lite mer jämnt än två år eller tre år. Nu tycker jag att det passar bra att köra tävlingen på femårsdagen av hans bortgång, säger Johan Karlsson.

Tävlingen kommer att köras över en dag och det kommer att bli extra fokus på Lars-Agnes favoritbilar.

– Då bubblor och VW 15/1600 låg farsan varmt om hjärtat kommer dessa att få gratis startavgift. Det kommer även att delas ut ett extra fint pris till bäst placerade VW-bubbla 15/1600:a i respektive klass. Vi vill att det ska komma så många bubblor som möjligt och det är redan klart med ett tiotal, säger Johan Karlsson.

Överskottet till Barncanerfonden

Fokus denna dag kommer också att läggas på barnen.

– Barn och ungdomar var ett av ”L-A:s” stora glädjeämnen i livet. Vi kommer att ha gratis glass, ansiktsmålning och andra överraskningar för barnen. Vi har i stort sett klart med ett disco-tält också, säger Johan Karlsson.

Dagen till ära bjuds publiken dessutom på fri entré.

– Det kan vi göra tack vare snälla sponsorer. Entrépengarna som de skänkt kommer oavkortat att gå till Barncancerfonden. Vi kommer också att ha ett 50/50-lotteri där hälften av pengarna går till en vinnare och den andra halvan går till Barncancerfonden, berättar Johan Karlsson.

Tanken är att företagen ska sponsra med 1 600 kronor var.

– Kan vi få ihop mellan 10 och 15 företag vore det kul. Drömmen vore att det kan närma sig 20, då kommer vi kunna skänka en bra summa. Just 1 600 är valt just för symboliken att det var farsans favoritbil.

Comeback efter 20 år

Tävlingen kommer att avgöras i tre klasser; senior, dam och junior. 

– Det blir tre kvalheat och finaler med runner up. Vi har maximerat det till 150 startande och där någonstans hoppas jag att vi landar. Tävlingen körs en månad innan Semesterracet så det blir perfekt att komma och träna lite. Några förare kommer att göra comeback efter 20 år och vi har ett antal funktionärer som inte har varit med på många år som kommer att vara med och göra det för farsan, säger Johan Karlsson.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt