Annons:

  • Speciell festival på Gotland lockar lokala inslag -

    Emil Karlsson och Johan Karlsson ser fram emot starten av GutaFestivalen. Foto: Privat

  • Speciell festival på Gotland lockar lokala inslag -

    Måliila MK representeras av Malin Blixth Johansson, Christian Berg och Mariah Blixth. Foto: Privat

Speciell festival på Gotland lockar lokala inslag - "Kan bli en outsider"

Den här veckan avgörs prestigefyllda folkracetävlingen GutaFestivalen på Gotland. Många förare med lokal anknytning finns med i startlistan.

 

– Riktigt kul att en folkracefestival blir av. Nu är det bara hoppas att "bröten" håller, säger Johan Karlsson från Vimmerby MS.

 

Annons:

Semesterracet i Vimmerby blev inställt på grund av pandemin. Likaså den stora folkracefestivalen i Motala. GutaFestivalen på Gotland går däremot mot strömmen och avgörs under den här veckan. Tävlingen har förvisso inte lika många startande som tävlingarna i Vimmerby och Motala och publiktrycket är inte heller detsamma. Däremot är tävlingen speciell på flera sätt och utan tvekan mycket prestigefylld i folkracekretsar. Det som skiljer GutaFestivalen rejält jämfört med många andra tävlingar är att den pågår i tre dagar (tisdag, torsdag och lördag) och att förarna är desamma samtliga dagar.

Lyfter fram Emil

Många förare från våra lokala klubbar finns på plats på Gotland för att köra GutaFestivalen. En av dem är Vimmerbys Johan Karlsson, som alltid satsar hårt till den här tävlingen och har nått flera framskjutna placeringar.

– Jag har varit i A-final två gånger. Första gången fick jag svartflagg i ledning och blev sexa och 2017 var jag femma. I år åker jag med samma bil som jag byggde till den här tävlingen 2019, men med en annan motor. Den går bra, men är inte den värsta bilen jag släpat med mig över vattnet. Jag gillar banan här skarpt så det är klart att jag är taggad. Så här långt har det varit en motig säsong så jag får hoppas att "bröten" håller, säger Johan Karlsson.

Vimmerbyföraren lyfter fram en annan förare, nämligen klubb-kamraten, och teamkompisen i Flugenäs Racing, Emil Karlsson.

– Emil har satsat hårt hit med en nybyggd bil. Jag tror att han kan bli en outsider. Materialet är det inget fel på och han åkte bra i Fjärås, där han var i A-final.

Hur lyder målsättningen för egen del?

– Jag har haft så mycket strul i år att jag har intalat mig själv att jag bara ska ha kul. Men sen vet jag ju hur det blir när hjälmen åker på, då är det bara de högre finalerna som gäller, säger Johan Karlsson.

Malin Blixth Johansson ska tillsammans med Christian Berg och Mariah Blixth tävla för Målilla MK på Gotland.

– Vi hoppas att vi får en rolig vecka med en bil som håller så vi kan vara med och fajtas, säger Malin Blixth Johansson.

Fakta

Lokala inslag i GutaFestivalen:

Seniorer:

Johan Karlsson, Vimmerby MS

Emil Karlsson, Vimmerby MS

Robin Eriksson, Vimmerby MS

Torbjörn Persson, Silverdalens MSK

Roger Frosthed, Vimmerby MS

Christian Berg, Målilla MK Bilklubb

Oskar Karlsson, Vimmerby MS

Damer:

Marie Karlsson, Vimmerby MS

Malin Blixth Johansson, Målilla MK Bilklubb

Linnéa Karlsson, Silverdalens MSK

Mariah Blixth, Målilla MK Bilklubb

Adelinn Westerling, MK Kinda (bor i Vimmerby)

Juniorer:

Dennis Frosthed, Vimmerby MS

Felix Åberg, Vimmerby MS

Isac Torlamb, Tjust MK

Linnéa Karlsson, Vimmerby MS

Veteraner:

Bengt-Åke Karlsson, Silverdalens MSK

Åke Fält, Silverdalens MSK

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt