Annons:

Med pappa L-A:s färger gick det vägen för Johan: ”Väldigt skönt”

Johan Karlsson vann ett av sina heat och avancerade från kvaldagen. Foto: Linus Johansson

Med pappa L-A:s färger gick det vägen för Johan: ”Väldigt skönt”

Johan Karlsson har haft stora problem i hemmatävlingen Semesterracet genom åren. I dag kunde han andas ut efter att ha klarat kvalet.
– Det känns väldigt skönt att jag lyckades, inte minst med tanke på att jag körde med farsans färger på bilen, säger Johan Karlsson.

Annons:

Semesterracet har definitivt inte varit Johan Karlssons tävling historiskt sett. Han har kört tävlingen ett tiotal gånger, men fram till i dag bara avancerat till finaldagen vid ett tillfälle.

I dag hedrade han sin pappa Lars-Agne ”L-A” Karlsson och vad passade då bättre än att han just denna gång avancerade till lördagens åkning.

”Går jättebra”

Efter de två första heaten stod han på elva poäng och då såg ett avancemang ut att vara nära. Rejält strul i det sista heatet kunde dock ha släckt drömmen, men när flera förare uteslöts fick Johan Karlsson lite välbehövlig hjälp att få tillräckligt många poäng.

– I mitt första heat var jag lite ringrostig, men i det andra kändes det klockrent. I det sista heatet visste jag att det skulle bli hårt eftersom alla behövde poängen, säger Johan Karlsson.

En bit in i heatet blev VMS-föraren påkörd bakifrån och det slutade inte bättre än att en drivaxel gick av och att det blev punktering. Men till slut räckte det alltså ändå till avancemang.

Känner du att du har mer att ge på lördag?

– Nu har jag känt på det och bilen går jättebra. Den är startsnabb så jag ska i alla fall kunna vara med i heaten. A-final känns väl avlägset, men att komma till någon final vore kul, säger Johan Karlsson.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt