Annons:

Hugo är nöjd efter sitt första kvalheat: “Känns bra överlag”

Vimmerby MS-föraren Hugo Karlsson från Södra Vi inledde Semesterracet med en tredjeplats. Foto: Linus Palmér Hård

Hugo är nöjd efter sitt första kvalheat: “Känns bra överlag”

Vimmerby MS-junioren Hugo Karlsson inledde med en tredjeplacering i sitt första kvalheat under Semesterracets andra tävlingsdag. Hugo själv var ganska nöjd med sitt första heat. 
– Jag tycker att det kändes bra, säger Hugo Karlsson. 

Annons:

Hugo Karlsson, från Södra Vi, kommer från en familj där mycket kretsar kring just folkrace. Mamma Marie, pappa Johan och storasyster Linnéa är alla engagerade inom folkrace.

Just av den anledningen blir semesterracet något av en höjdpunkt varje år. I år delar Hugo, likt i fjol, bil med storasystern Linnéa.

– Det funkar bra. Förra året förstörde jag ju bilen för henne, så lite nervös är man väl att man ska göra det igen, säger Hugo och skrattar.

Hemma lägger Hugo mycket tid på folkrace. Det blir många timmar i garaget, mekandes med bilar. Först och främst är det Hugo och pappa Johan som styr med det. Efter att ha kört ett kvalheat, förklarar Hugo att han är nöjd med bilens skick.

– Det blir några timmar i garaget, så är det. Det är jag och pappa som är garaget allra mest. Bilen känns bra tycker jag, framför allt på rakorna. Än så länge kändes det bra överlag, summerar han.

Linus Palmér Hård

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt