Annons:

  • Thomas Ravelli kommer att köra Midnattssolsrallyt i sommar. Foton: Linus Johansson

Thomas Ravelli ser fram emot att tävla i Vimmerby: ”Ligger mig varmt om hjärtat”

1994 var Thomas Ravelli hela Sveriges hjälte när han var med och spelade hem ett brons i fotbolls-VM. I sommar kommer han hem till Vimmerby för att köra Midnattssolsrallyt.
– Vimmerby ligger mig varmt om hjärtat. Att rallyt går just här betydde mycket för mitt beslut, säger Thomas Ravelli.

Annons:

Thomas Ravelli är en av Sveriges absolut största idrottspersonligheter. I sommar kommer den tidigare fotbollsstjärnan, som bodde i Vimmerby under sina fem första levnadsår, till trakten för att köra Midnattssolsrallyt. Den nyheten presenterades på en presskonferens i dag.

– Det känns som att gå ut och spela en VM-final igen. Eller förresten, det har jag ju aldrig gjort, men en semifinal i alla fall. Det kommer att kännas i magen och händerna kommer att vara svettiga, säger Thomas Ravelli. 

”Älskar att köra fort”

Ravelli är förstås mest känd för sina idrottsliga prestationer på fotbollsplanen, där han var med och vann VM-brons 1994. 20 år senare, 2014, vann han Mästarnas mästare. Nu ska han ge sig på något helt nytt i och med att han kommer att köra Midnattssolsrallyt i sommar.

– Jag älskar att köra bil och hatar att sitta jämte. Frugan får köra ibland, men då är det oftast dagen efter... Jag älskar att köra fort, det är det roligaste jag vet. Sen är jag en bilnörd och det står några gamla bilar i mitt garage. Intresset för bilar och rally är jättestort, förklarar Thomas Ravelli valet att ställa upp i den historiska rallytävlingen.

– Sen är det en utmaning också. Jag har aldrig testat det här tidigare och vill ju lära mig, fortsätter Ravelli.

Vad förväntar du dig av det här äventyret?

– Jag tror att jag kommer att lära mig en del av Miriam ((Walfridsson, kartläsare). Jag ska försöka köra efter min egen förmåga, den största risken är att jag blir stressad av de andra.

Måla upp mentala bilder

Att rallyt går just i Vimmerby var en del i att Thomas Ravelli tackade ja till att köra det.

– Det är förstås extra roligt. Jag är ju född här och det finns en anknytning. Vimmerby ligger mig varmt om hjärtat. Att rallyt går just här betydde mycket för mitt beslut. Hade det varit i Norrland är det inte lika självklart att jag hade tackat ja.

Hur kommer du att förbereda dig inför tävlingen?

– Jag ska ligga hemma och måla upp mentala bilder över när jag står där med pokalen. Nej, men vi ska väl testa att träna en del nu framöver.

Rutinerad kartläsare

Som kartläsare får Ravelli den betydligt mer rutinerade Miriam Walfridsson, som bland annat har åkt rally-VM och som framförallt är kartläsare på elitnivå.

– Jag har själv kört Midnattssolsrallyt vid två tillfällen och har varit med i tävlingen fem gånger totalt. Det känns bra att jag får lotsa Thomas runt banan nu.

Simon Johansson på Simon Promotion är en av personerna som ligger bakom Thomas Ravellis medverkan i Midnattssolsrallyt.

– Vi vet vad Thomas har gjort i sin karriär och i Mästarnas mästare. Det är en vinnarskalle vi har att göra med. Vi hoppas att hans medverkan ska tillföra ännu mer till folkfesten runt Midnattssolsrallyt, säger Simon Johansson.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt