Annons:

Ravelli ger sig ut på okända marker: ”Jag vill att det ska komma igång”

Thomas Ravelli och Miriam Walfridsson ser fram emot Midnattssolsrallyt. Foto: Ossian Mathiasson

Ravelli ger sig ut på okända marker: ”Jag vill att det ska komma igång”

Thomas Ravelli, en av flera bronshjältar från fotbolls-VM 1994, är naturligtvis starkt förknippad med sin fotbollskarriär.
Nu finns han på plats i Vimmerby för att köra Midnattssolsrallyt.
– Det är helt okända marker för mig. Jag känner både förväntan och nervositet, jag vill att det ska komma igång, säger han.

Annons:

I morgon går startskottet för den tredje upplagan av Midnattssolsrallyt med Vimmerby som centralort och för många är eventet årets höjdpunkt. 

På onsdagskvällen körs den första specialsträckan mitt i Vimmerby och i startlistorna finns ett mycket känt namn, nämligen Thomas Ravelli, som för alltid kommer bli ihågkommen för VM 1994 då Sverige tog en sensationellt brons.

"Jag är laddad"

När han spelade fotboll var han ofta nervös och han tror inte att det blir något undantag när han sätter sig i rallybilen för att köra de 80 milen under några dagar. 

– När jag spelade fotboll och det var tävlingsmatch gick jag in i mig själv och var väldigt nervös. Leder man med kanske 4–0 så släpper det men vid tajta matcher var jag fullkomligt koncentrerad. Det kommer jag vara nu också, säger han. 

Han är bilintresserad och i garaget hemma i Göteborg står några gamla bilar. Han har även kört folkrace två-tre gånger men inget riktigt rally. 

– Jag är laddad men samtidigt så vill jag att det ska vara slut. Jag har aldrig gjort det här tidigare. Det ska ändå bli spännande att se om jag klarar av att genomföra tävlingen, säger han.

Thomas Ravelli vann ”Mästarnas mästare” 2014 – och stod dessutom som ensam segrare i ”Superstars” 2018. 

– Jag hoppas att rallyäventyret går bra och att jag lyckas med detta också. Jag fick ett sms av min fru tidigare i dag där hon skrev ”Var försiktig, du behöver inte vinna det här också”, säger han och lägger till:

– På något sätt är det som så att mina horn växer ut när det blir en tävling. 

"Ska försöka göra en bra insats"

Men någon seger tror han inte på i sin rallydebut. 

– Nä, det finns ju folk som har hållit på med rally hela sitt liv. Jag kommer in som gubben i lådan och ska försöka göra en bra insats. 

Kan du skrälla?

– Nä, jag vet att jag har en äldre man bakom mig och jag hoppas inte att han kör ifatt mig.

Vid sin sida kommer Ravelli ha en rutinerad kartläsare i form av Miriam Walfridsson, som både har kört och varit kartläsare i Midnattssolsrallyt tidigare. 

– Det är viktigt att ha god relation och kommunikation i bilen. Vi satsar på att få en bra utvecklingskurva och hitta en bra trygghet i bilen. Jag tror att det kommer gå fint, säger Miriam Walfridsson. 

"Samlat godbitarna"

Jerker Ekelund på Lådbilsfabriken i Vimmerby var en av flera personer som jobbade hårt för att få Midnattssolsrallyt till Vimmerby och är extra glad för att de har fått just Thomas Ravelli att vara med. 

I morgon kommer han hålla i en föreläsning som blir ett uppsnack inför VM-matchen mellan Sverige och Mexiko i tältet på tävlingsområdet. 

Under tävlingen kommer Ravelli ha sin depåplats i Lådbilsfabrikens lokaler och där ska de även bygga upp en Opeldepå med alla klassiska Opel-bilar inom rally.

– Här har vi samlat godbitarna och mitt i allt finns Thomas Ravelli, säger Jerker Ekelund. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt