Annons:

JÄTTEEVENEMANGET KAN HAMNA I VIMMERBY IGEN

Tillsammans med kollegan Simon Johansson har Vimmerbyentreprenören Jerker Ekelund engagerats som projektledare för Midnatttssolsrallyt. Foto: Arkivbild

JÄTTEEVENEMANGET KAN HAMNA I VIMMERBY IGEN

2016-2018 stod Vimmerby som värd för klassiska Midnattssolsrallyt. Nu kan jätteevenemanget vara på väg häråt igen.
– Jag är lokalpatriot och vill så klart det, men inga beslut är tagna än, säger Vimmerbyentreprenören Jerker Ekelund, som har engagerats som projektledare för rallyt de kommande fyra åren.

Annons:

Nu är datumen satta för 2023 års upplaga av klassiska KAK Midnattssolsrallyt. Det kommer avgöras torsdag 29 juni till lördag 1 juli. Samtliga sträckor körs i Östergötland med Finspång i norr, Kisa i söder, Motala i väster och Linköping i öster.

Nytt för 2023 är att rallyt ska bli mer kompakt med färre transportmil. Totallängden har kortats ner till 45 mil, varav hela tolv mil är specialsträckor. En annan nyhet är att rallyt startar vid lunchtid på torsdagen med flera sträckor.

Engagerade som projktledare

Midnattssolsrallyt arrangeras av Kungliga Automobil Klubben, KAK, och har för de kommande fyra åren kontrakterat Vimmerbyentreprenören Jerker Ekelund och hans kollega Simon Johansson, bördig från Österbymo, som projektledare. Båda var starkt drivande och engagerade då rallyt avgjordes i Vimmerby senast.

Planen var att låta rallyt redan i år göra en avstickare ner i Vimmerby kommun, men det hanns inte med.

– Tiden var för knapp, och om man skulle köra över fler län hade vi behövt mer framförhållning, berättar Jerker Ekelund

"Det är ingen hemlighet"

Uppgifter till vår tidning gör gällande att Vimmerby dock finns med i rallyts framtida planer, vilket Jerker Ekelund också bekräftar.

– Jag är hyfsad lokalpatriot och vill så klart det, men inga beslut är tagna än. Jag har haft en bra dialog med arrangerande Kungliga Automobil Klubben (KAK), och det är ingen hemlighet att vi vill ha tillbaka rallyt hit ner igen.

– Vimmerby fick mycket beröm för arrangemangen 2016-2018. Nu inleder vi arbetet med arrangemangen 2024, 2025 och 2026, men om Vimmerby tänks som centralort för alla åren eller hur det kommer se ut, det vet vi inte ännu, berättar Jerker Ekelund.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt