Annons:

Kjell Fransson kör för seger i sin klass i Svenska Rallyt. Foto: Linus Johansson

Kjell kör för seger i Svenska Rallyt: ”En speciell upplevelse”

Den här veckan avgörs den klassiska tävlingen Svenska Rallyt. Kjell Fransson från Hultsfred siktar högt.
– Vi ska vinna klassen och målet utöver det är att ha så många som möjligt bakom oss om bilen bara håller, säger Kjell Fransson, som tävlar för Vimmerby MS.

Annons:

Kjell Fransson är en minst sagt rutinerad chaufför och fredag till lördag den här veckan tävlar han i den historiska klassen i Svenska Rallyt, som körs i Värmland.

– Det är 50 bilar i den historiska klassen och sedan är den uppdelad i flera olika klasser. Det är allt från Hundkojor till Audi Quattro så det är en väldig bredd på bilmaterialet. Det är åtta startande i min klass och målet är att vinna den till att börja med, säger Kjell Fransson.

Startat och provkört

Förra året körde Fransson med en Renault i Svenska Rallyt.

– Då tog vi oss inte så långt i och med att växellådan gick sönder. Vi hoppas att det går bättre i år, säger Kjell Fransson och berättar i nästa andetag att det blir start med en annan bil i år.

– Renaulten är inte redo än så vi kommer att åka Folkvagn i år. Det är bättre motor och bättre väghållning i Renaulten, men det brukar funka bra med Folkvagnen, den är lite tryggare.

Känns bilen bra?

– Det gör den, men jag tävlade inget med Folkvagnen förra året så jag får hoppas att den har vilat sig i form. I stort sett har jag bara startat och provkört den.

Hälsan oroar

Redan i dag har Team Fransson begett sig till Sunne

– Vi är tio stycken som har åkt upp, varav fem i teamet. De andra ska ut och kolla på tävlingen. Det är en social och trevlig grej.

Det som oroar inför tävlingen är att både Kjell Fransson och kartläsaren Peter Fransson är sjuka.

– Peter är inte pigg, men nu är han feberfri och han äter antibiotika. Vi räknar med att han är igång till det blir skarpt läge. Och själv har jag ont i halsen. Det är mest hälsan som oroar oss nu, men annars känns det okej, skrattar Kjell Fransson.

Vimmerbyföraren ser fram emot sin femte start i Svenska Rallyt.

– Jag tycker inte om att köra på vintern egentligen, men just Svenska Rallyt är speciellt. Det är klassiska sträckor och mycket folk så det är en speciell upplevelse.

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt