Annons:

David Landberg fick årets prestation av Djursdala SK. Foto: DSK Enduro

Landberg klarade kåsan med pacemaker – prisades av DSK

Nyligen hade Djursdala SK:s endurosektion upptaktsträff inför 2019. Samtidigt fick David Landberg – som klarade Novemberkåsan med pacemaker – utmärkelsen årets prestation av klubben.

Annons:

Djursdala SK har sedan 2016 adderat enduro till sin verksamhet. För en tid sedan hade klubben upptaktsträff på MX World i Vimmerby. Där summerades också prestationerna från 2018.

David Landberg klarade bedriften att ta sig igenom Novemberkåsan – vilket är nog så svårt även utan pacemaker.

– För det fick han årets prestation. Han åker ju inte enduro egentligen och gjorde en fantastisk insats, säger DSK:s Fredrik Milton.

Djursdala SK:s endurosektion växer så det knakar. Klubben har fått in nya medlemmar och till 2019 är det 25 åkare som fixat licens.

– 2018 var det drygt tio, så vi växer. Det känns skönt att vi har startat upp och vi håller på och fixar med banan ute i Djursdala, så det finns spår att träna på. Det här är fjärde året man kan tävla för DSK, men första gången vi har en egen bana att köra på, säger Milton och fortsätter:

– Nu är vi på gång med att få igång ungdomar också. I vår ska vi bygga en knattebana ute i Djursdala. Att vi har fått igång enduron är jättebra, det är bra för fotbollens skull också, säger han.

Djursdalaåkarna lär delta i åtta till tio tävlingar under 2019. Den första tävlingen i Vimmerby är 1 maj.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt