Annons:

Beskedet: Bjerkert kör lördagens SM på hemmaplan

Calle Bjerkert har bestämt sig för att köra lördagens SM-deltävling på hemmaplan. Foto: Magnus Frodig

Beskedet: Bjerkert kör lördagens SM på hemmaplan

Här kommer ett glädjebesked till alla enduroälskare i trakten. Rutinerade Carl-Johan Bjerkert kommer att köra lördagens SM-deltävling på hemmaplan i Vimmerby. – Jag har inte tävlat på sju månader, men det är hemmaplan och jag vill verkligen vara med, säger 41-årige Bjerkert till Dagens Vimmerby.

Annons:

Calle Bjerkerts senaste tävling var Gotland Grand National i oktober förra året. Sedan dess har en axelskada satt stopp.

– Jag fick ordning på axeln, men sedan slog jag upp den igen i samband med ett träningsläger i Kristianstad för ett par månader sedan. Efter det har det varit lite tjurigt, men den senaste tiden har det känts bättre och bättre, säger Bjerkert.

”Lika bra att vara med”

Numera satsar den rutinerade Vimmerby MS-föraren på varvloppen och Novemberkåsan. Men när en SM-deltävling körs på hemmaplan i Vimmerby vill han förstås vara med.

– Det har rullat på bra på träningarna och då tänkte jag att det är lika bra att vara med. Det är så roligt att åka och när det är på hemmaplan är det extra roligt att vara med. Det blir också en bra avstämning inför Stångebroslaget som avgörs den tionde juli.

”Vill prestera”

Han har inte satt upp någon direkt målsättning inför tävlingen i Vimmerbyskogarna.

– Men det är klart att jag vill prestera när jag står på startlinjen.

Vad är realistiskt?

– Inte en aning. Med tanke på att jag inte har kunnat köra så mycket är det svårt att säga. Det viktiga för mig är att få en genomkörare och en känsla i kroppen att det känns bra. Tiderna är inte det viktigaste den här gången.

Inga planer på att sluta

Calle Bjerkert fyller 42 år i december, men det är inte alls säkert att det här är hans sista säsong.

– Jag tar ett år i taget. Det viktiga är att man får vara hel. Jag tycker fortfarande att det är riktigt skoj och jag känner fortfarande att jag kan göra resultat. Den morgonen jag vaknar och känner att jag inte vill det här längre, då kommer jag att lägga av, säger Calle Bjerkert.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt