Annons:

Släkten är värst – Falkevall tvåmålsskytt mot gamla laget

Sarah Falkevall blev tvåmålsskytt mot sitt gamla lag. Foto: Simon Henriksson

Släkten är värst – Falkevall tvåmålsskytt mot gamla laget

Vimmerby IF bara ångar på i division 2. Och Sarah Falkevall visade att släkten är värst ännu en gång. VIF vann med 4-0 borta mot BK Kenty efter en bra insats.

Annons:

Lagkaptenen och nyckelspelaren Nathalie Johansson skadad. Det störde inte Vimmerby IF borta mot jumbon BK Kenty. I år vimlar det av offensiv kvalitet i VIF – och det visade man borta mot Kenty.

Men det skulle ta en halvtimme innan laget fick hål på bottenlaget.

– Det var lite krampaktigt i början, men därefter var det stabilt, säger tränaren Pierre Brorsson.

Sarah Falkevall, som kom till Vimmerby från just Kenty, satte dit 1-0 på sitt gamla lag efter 30 minuters spel. Några minuter senare utökade Frida Pöder till 2-0. I andra halvlek gjorde Falkevall och Pöder varsitt mål till och segersiffrorna skrevs till 4-0. 

Ett resultat som var i underkant, enligt Brorsson.

– Vi rullar boll och bränner en hel del chanser. Vi kunde gjort minst ett par mål till, men det var en bra insats och betydligt bättre än mot Wreta. Samtidigt har Kenty tappat en del och var inte så bra. Det var utdelningen som saknades lite, men vi gör det bra och det var stabilt. 

Skapade inget

Kenty skapade inget nämnvärt på VIF alls.

– I andra halvlek var det mycket stabilt och jag tror det enda Pernilla (Marelius) hade att göra var ett motlägg som hon kunde plocka upp. 

Skönt att vinna så här pass klart med "Natta" borta?

– Så är det ju, men vi har alternativ. Både Frida och Sarah gör två i dag. Vi rullade verkligen boll och fick ha den en hel del i den här matchen. 

VIF har nu fem raka segrar och imponerande 21-2 i målskillnad. HÄR kan du se tabellen.

– Det känns jättebra, men det blir en tuff match nu på torsdag. Ulricehamn är starka och vi har haft tuffa matcher mot dem förr.

Många var bra i VIF, men kvartetten Naomi Guander, Sarah Falkevall, Frida Pöder och Julia Rosin utmärkte sig allra mest.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt