Irriterad Helgesson trea i SM: ”Hatar när det inte går rätt till”

Timmo Helgesson blev trea i SM-starten.

Timmo Helgesson från Totebo gjorde en mycket fin insats när bilcross-SM inleddes i skånska Tomelilla i dag. Trots en tredjeplats var Helgesson allt annat än glad efteråt.
–
Jag hatar när det inte går rätt till, det är det värsta jag vet, sa han i direktsändningen på nitroz.se.

Det blev en dramatisk första deltävling i bilcross-SM. När röken skingrats var det inte helt oväntat Tobias Svärd, som vunnit Semesterracet i Vimmerby flera gånger, som fick kliva högst upp på pallen. Trots urstark körning var Svärd missnöjd under tävlingens gång, men seger blev det alltså ändå.

– Jag har inte justerat om bilen. Klockan har visat på bra tider, men det har inte känts rätt alls, sa Tobias Svärd till nitroz.se.

I superfinalen kunde han till slut defilera hem en säker seger.

– Jag kunde ta det lugnt de två sista varven. Extra skönt med tanke på att det är tävling här på lördag igen, säger Svärd.

Svensson i C-final

Daniel Samuelsson körde in som tvåa i superfinalen medan Timmo Helgesson från Totebo och Vimmerby MS körde in som stark trea.

Helgesson var dock allt annat än belåten efter pallplatsen. Han var mäkta irriterad över att man inte fick bort startsiffran från bilen och menade att det minskade hans chanser i superfinalen.

– De fick inte bort siffran i starten. Jag var inte med i gamet. Jag trodde inte att allt var färdigt när siffran inte blev bortplockad. Nu tog i som en gris där ute, men det räckte inte. Jag hatar när det inte går rätt till, det är det värsta jag vet, sa han i direktsändningen på nitroz.se.

Många av de lokala förarna hade annars en jobbig dag på Svampabanan i Tomelilla. En av dem som lyckades ta sig till finalåkning var Johan Svensson från Ankarsrum, som vann D-finalen och slutade femma i C-finalen. Petter Karlsson från Ankarsrum slutade sexa i D-finalen.

Westerling i final

I damernas egen final slutade Adelinn Westerling från Vimmerby och tävlande för Kinda MK, femma.

Bland Vimmerbyförarna kan vi bland annat notera att Johan Klingstedt slutade på 56:e plats, Robin Eriksson blev 60:e, Johan Karlsson 83:a, Richard Klingstedt 109:a och Rasmus Eriksson 126:a.