Annons:

Bilcross-SM: Revanschsugna förare från trakten inför tredje deltävlingen

Timmo Helgesson, Totebo, ligger totalfemma efter de två inledande deltävlingarna i Bilcross-SM. Imorgon körs den tredje deltävlingen, på Tabergsbanan utanför Jönköping och Timmo siktar på superfinalen. Foto: Conny Blomander

Bilcross-SM: Revanschsugna förare från trakten inför tredje deltävlingen

Imorgon lördag körs tredje deltävlingen i Bilcross-SM. Denna gång på Tabergsbanan utanför Jönköping. På startlinjen finns ett riktigt revanschsuget gäng för att ta upp fajten om slutplaceringarna: Timmo Helgesson, Totebo, Johan Svensson och Petter Karlsson från Ankarsrum och Richard Klingstedt, Vimmerby.

Annons:

Kvartetten kommer att få en stenhård fajt om pallplatserna i superfinalen mot bland andra Tobbe Svärd, Skedbobruk, Daniel "Hulken" Samuelsson, Gräsmark och Uffe Eriksson, Oskarshamn.

Bilcross-SM 2021 drog i gång Kristi himmelsfärdshelgen med de två inledande deltävlingarna på Svampabanan i Tomelilla.

Timmo trea i superfinalen

Timmo inledde mycket bra och slutade trea i superfinalen på Kristi himmelsfärdsdagen. Timmo hade även en plats i superfinalen på gång på lördagen då han tog starten i B-finalen (runner up gäller i Bilcross). Det höll bara ett halvt varv innan en drivaxel gick av och slutade med sjätteplats.

– Jag är helnöjd med första deltävlingen men det kändes surt att inte få vara med och fajtas på lördagen, då drivaxeln gick av. Men det är sådant som händer.

– Nu är det bara att ta nya tag i Jönköping imorgon, säger Timmo Helgesson som kör vidare i en Saab. Han fick behålla bilen efter Tomelilla.

I Bilcross är alla bilar till salu på anbud efter tävlingen, precis som i folkrace, men här är anbudssumman 23 000 kronor.

Efter de två inledande deltävlingarna ligger Timmo Helgesson femma totalt.

Finalstrul för Johan Svensson

För Johan Svensson blev det också finalåka på torsdagen. Han tog sig till C-finalen men som han tvingades bryta och slutade femma.

På lördagen blev det C-final för Johan och där han låg precis bakom Petter Karlsson. Även den finalen tvingades Johan bryta medan Petter körde in som femma.

I totalen ligger Johan Svensson 11: a och Petter på 15:e plats. Johan Svensson kör Saab medan Petter kör en framhjulsdriven Opel.

Saabåkaren Richard Klingstedt, Vimmerby, hade en tung torsdag men fick fart på bilen till lördagen, blev tvåa i B-finalen och sjua totalt. I totalen ligger Richard 25: a. Övriga totalplaceringar från regionen; Johan Klingstedt, Silverdalen, 40: e. Robin Eriksson, Storebro, 50: e. Johan Karlsson, Vimmerby, 106: e.

Adelinn topptre bland damerna

På damsidan slutade Adelinn Westerling, Vimmerby, femma i damfinalen på torsdagen och 111: a totalt och tvåa i damfinalen på lördagen och 82: a totalt. I totalen ligger hon på 102: a plats.

Totalt var det 159 startande i varje deltävling i Tomelilla. Imorgon är det hela 260 anmälda ekipage. Deltagarlistan till tävlingen på Tabergsbanan imorgon lördag: http://bilcross.se/images/startlista5juni.pdf 

Conny Blomander

Annons:

Gästskribent

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt