Annons:

IFK Tuna klart för kval – vann kvällens kommunderby mot DSK

Eddie Lundin gjorde två mål när IFK Tuna besegrade Djursdala SK och blev klart för kval till division 4. Foto: Arkivbild

IFK Tuna klart för kval – vann kvällens kommunderby mot DSK

IFK Tuna vann till slut lördagskvällens kommunderby mot Djursdala SK ganska klart. I och med segern är laget klart för kvalspel till division 4.

Annons:

Förutom en jättechans för Djursdala redan efter en minuts spel så inledde IFK Tuna matchen klart starkast och efter den första halvleken borde ledningen ha varit större än 1-0. Det var Eddie Lundin som gav IFK ledningen i den 12:e minuten.

DSK:s Ludvig Lundqvist kvitterade en kvart in i den andra halvleken, men det blev ändå Tuna som fick retroaktiv utdelning och kunde jubla tre gånger till.

– I början av andra halvlek hamnade vi alldeles för lågt och 1-1 hängde i luften innan deras mål kom. Sedan spottar vi upp oss och avgör. Jag är ändå ganska frustrerad över att vi inte gör mer än vad vi behöver. I en sådan här match borde vi kunna komma upp på en högre nivå, säger IFK Tunas tränare Lasse Gustavsson.

Klart för kval till fyran

Bara fyra minuter efter Djursdalas kvittering satte Anthon Békési 2-1 till hemmalaget, med fem minuter kvar av matchen blev Eddie Lundin tvåmålsskytt och i matchens näst sista minut fastställde Martin Carlsson slutresultatet till 4-1.

I och med segern är IFK Tuna klart för kval till division 4. Med en omgång kvar har laget fem poängs försprång ner till fyran Tjust IF FF.

– Det är så klart jätteskönt. Nu ska vi grisa på med träningen och så har vi Södra Vi i sista matchen innan kvalet drar i gång, säger Lasse Gustavsson

"De vinner rättvist"

Djursdalas tränare David Henriksson tycker inte att Tunas seger är mycket att säga om.

– Det var tufft för oss i dag och de vinner rättvist. Vi hade en matchplan som vi följde, och släppte inte till så mycket, men de var effektivare än vad vi var. Vi får 1-1 och går för det, men då är vi inte riktigt påkopplade. Nu har vi Storebro i sista omgången och ska göra allt för att vinna där och ta oss om Södra Vi i tabellen, säger han.

Lasse Gustavsson ville inte ge någon speciell spelare beröm, utan sammanfattade en bra laginsats där man emellanåt visade spets när man kom till avslut.

I Djursdala berömdes backlinjen samt slitvargarna Jonathan Arvidsson och Herman Lynbeck på innermittfältet.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt