Bengtsson och Blom i toppen av ny tävling – här är alla lokala resultat

Filip Bengtsson slutade trea i premiärtävlingen Swedish Cross Country Series och var till och med i ledning efter fem varv. Foto: Arkivbild

Premiären av endurons Swedish Cross Country Series är avklarad. Flera lokala förare körde bra och placerade sig högt upp i resultatlistorna. Vimmerby MS-stjärnan Filip Bengtsson slutade trea i elitklassen och klubbkompisen Robert Blom fyra i juniorklassen.

I dag genomfördes den första deltävlingen i den nya varvloppsserien i enduro med flera lokala förare. Tävlingen går under namnet Swedish Cross Country och består av totalt fem deltävlingar med Falköping som första tävlingsort.

Filip Bengtsson, tävlande för Vimmerby, gjorde mycket bra ifrån sig och ledde elitklassen efter fem varv för att sedan halka ner till en slutlig tredjeplats efter åtta körda vaev.

Albin Elowson från Skövde vann elitklassen och var 42 sekunder före tvåan Max Ahlin från arrangörsklubben Falköpings MK. Bengtsson hade till slut lite mer än tre minuter upp till andraplatsen.

Blom precis utanför pallen

Robert Blom från Vimmerby MS tävlade i juniorklassen och slutade precis utanför pallen på en fjärdeplats efter stark körning. Klubbkompisen Dennis Rotebäck slutade på plats 20 i samma klass.

Christian Petersson och Christian Rosendahl från Westerviks MSK kom till start I seniorklassen, en tuffare klass som körde samtidigt som elitåkarna.

Christian Peterson slutade på 19:e plats med en total körtid på två timmar och 32 minuter och Christian Rosendahl på 22:e plats med två timmar och 42 minuter i körtid.

– Ett varv på banan tog cirka 25 minuter i strålande solsken och 25 graders värme. Banan var utmanande och bjöd på en del damm, sten, hård kalkjord och en hel del slag och stalp, säger Rosendahl och Petersson.

Deltävling i Linköping i juli

Det är totalt fem deltävlingar som ska köras i enduroserien. Nästa tävling är Stångebroslaget i Linköping den 11 juli.

Falköpings MK arrangerade USM i enduro på lördagen. Svante Lind och Ellis Lind, tävlande för Målilla MK, slutade på 38:e respektive 44:e plats.

Resultatlista från första deltävlingen i Swedish Cross Country Series:

Elit: 1) Albin Elowson, Skövde, 2:35.18 (8 varv) 2) Max Ahlin, Falköping, 2:36:00 (8), 3) Filip Bengtsson, Vimmerby, 2:39:17 (8)

Junior: 4) Robert Blom, Vimmerby, 2:30:33 (7), 20) Dennis Rotebäck, Vimmerby, 2:43:41 (7)

Senior: 19) Christian Petersson, Westervik, 2:39:09 (6), 22) Christian Rosendahl, Westervik, 2:42:07 (6)

Motion 15–29 år: 4) Rasmus Sandsborg, Vimmerby, 2:13:32 (6), 6) Robin Stjernström, Vimmerby, 2:15:31 (6), 21) Pontus Holm, Vimmerby, 2:06:57 (5), 32) Dennis Nilsson, Westervik, 2:18:55 (5)

Motion 30-39 år: 18) Sebastian Karlsson, Vimmerby, 2:03:26 (5)

Motion 40-49 år: 15) Niklas Fransson, Vimmerby, 2:02:45 (5)

Motion 50-59 år: 36) Magnus Holm, Vimmerby, 2:07:20 (5)