Annons:

Teurnberg svarar på kritiken:

"Det går inte att blåsa av tävlingen om man har tagit beslut om nytt datum", säger Mikael Teurnberg inför kvällens returmöte mot Lejonen. Foto: Ossian Mathiasson

Teurnberg svarar på kritiken: "Kan inte göra ändringar när vi har spikat ett datum"

Lejonen hade velat flytta matchen mot Dackarna ännu en gång. Nu svarar Mikael Teurnberg på den kritik som Lejonens lagledare har uttryckt. 
– Det håller inte att göra massa ändringar när vi har spikat ett datum och det visar sig att en förare inte kan köra på grund av att förbundet kallar dem, säger Mikael Teurnberg. 

Annons:

Om några timmar körs returmötet mellan Lejonen och Dackarna i Gislaved. Lagens nyckelförare – Bartosz Zmarzlik i Lejonen och Maciej Janowski i Dackarna – kommer inte till start på grund av att de är iväg på läger med polska landslaget. 

Efter att ytterligare två förare i Lejonen blivit kallade till samma landslagsaktivitet försökte Lejonen flytta matchen igen, vilket Dackarna sa nej till. 

”Vi kommunicerade med Dackarna för att flytta matchen igen då förutsättningarna ändrats rejält och då vi aldrig godkänt datumet om detta varit känt. Vår uppfattning är att matcherna och publiken förtjänar och behöver de bästa sportsliga förutsättningarna för att inte sporten ska tappa än mer publik i framtiden. Dackarna har dock tyvärr inte velat medverka till detta”, skriver Lejonen på sin hemsida. 

Så svarar Teurnberg på Lejonens kritik

Vår tidning har varit i kontakt med Dackarnas lagledare Mikael Teurnberg som kommenterar Lejonens uttalande på följande sätt. 

– Det här var en reservdag i kalendern och vi hade förra veckan 24 timmar på oss att hitta en reservdag. Jag ger mig inte in i någon diskussion utan det får stå för dem. Har vi spikat ett datum så kör vi. Att komma några dagar innan match och säga att man vill flytta för att inte alla förare är tillgängliga håller inte. Det går inte att blåsa av tävlingen om man har tagit beslut om nytt datum. Vi har också breda trupper för att vi ska kunna bemöta sådana här situationer, säger Mikael Teurnberg. 

Dackarnas nyckelförare Daniel Bewley körde omkull vid en seriematch i England i går och är redo för kvällens match. 

– Jag hade kontakt med honom i går kväll och det är inga problem, säger Teurnberg. 

"Vill behålla det flyt vi har i laget"

Dackarna får köra rider replacement för Maciej Janowski vid kvällens match. 

– Rasmus Jensen kan ta ett heat. Ludvig (Lindgren) och Filip (Hjelmland) får ta de andra tre heaten. Det är inte så många förare som kan åka riders i vårt lag, men det är som det är. När det blir uppskjutna matcher kan förutsättningarna ändras och det får man gilla i den här sporten.

Dackarna är i god form med segrar i fem av de sex senaste matcherna. Mikael Teurnberg ser kvällens match som vilken match som helst. 

– Det är en av de tolv matcherna som ska köras. Vi vill behålla det flyt och momentum vi har i laget. Det jag tänker på är att det inte är många matcher kvar förrän vi ska gå in i ett slutspel. Det gäller att få ihop det, behålla en bra känsla och göra en riktigt jäkla bra match. Vi ska visa att Dackarna är att räkna med och vi kommer göra allt vi kan för att vinna.

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt