Annons:

Stark kollektiv insats gav ny seger:

Daniel Bewley körde in tre raka heatsegrar innan han valde att kliva av på grund av nacksmärtor efter kraschen i England i går. Foto: Ossian Mathiasson

Stark kollektiv insats gav ny seger: "Vill att det ska kugga i ännu mer"

Mikael Teurnbergs taktik med att köra med samma manskap ger effekt. Dackarna slog Lejonen med 52–38 efter en ny bra insats. 
– Gedigen laginsats, säger Mikael Teurnberg. 

Annons:

Dackarna tog med sig tre poäng hem från Gislaved på tisdagskvällen. Efter en förhållandevis jämn inledning tog Dackarna tag i taktpinnen och ledde med 37–23 i paus. Det blev till slut en klar 52–38-seger.

– En härlig seger och ett nytt bra kvitto. Det är viktigt att vi får behålla den här känslan. Vi har kommit in i ett bra flyt och med Kurtzs (Brady) närvaro kuggar det i ännu mer, säger Mikael Teurnberg. 

Lagens polska stjärnor – Bartosz Zmarzlik och Dominik Kubera i Lejonen och Maciej Janowski i Dackarna – missade kvällens match. 

– Det kändes som att det skulle bli tufft, men det blev inte så tufft. Vi fick ett övertag och hade några riktigt tunga pjäser i Bewley, Lebedevs och Kurtz som radade upp heatsegrar och sedan fyllde andra förarna bara på med poäng. De kom ingenstans och slog inte hål på våra gubbar. Det var en skön seger och ett bra kvitto på att vi har bra go i laget. 

Bewley klev av

Engelsmannen Daniel Bewley körde in tre raka heatsegrar innan han klev av. 

– Han hade väldigt ont i nacken efter smällen i går. Det blev sämre före varje heat gick och när det är sådana skador pushar jag ingen förare. Det är viktigt att han får vila. Han flyger tillbaka till England i morgon och ska träffa en fysioterapeut för att bli fit for fight till GP-tävlingen i Målilla på lördag. 

Dackarna säkrade i och med kvällens seger i Gislaved en slutspelsplats och möter Västervik i en seriefinal på tisdag. 

– Det känns självklart jättebra. Nu blir det seriefinal mot Västervik på tisdag och vi har kört med samma gubbar under hela säsongen, bortsett från Kurtz som är skillnaden på slutet. Jag vill att det ska kugga i ännu mer och att vi ska behålla den här glöden. Jag vet vad de här killarna är kapabla till. Nu gäller det att få det här att sätta sig ännu mer.  

Ludvig Lindgren är en förare som inte riktigt har hittat rätt på sistone.

– Han började säsongen bra och är inne i en formsvacka. Jag vet att han har vissa problem med grejerna, men det är en tuffing som var nära att åka hem en femetta i första heatet. Han är viktig och jag vet hans kapacitet. Det är viktigt att han kommer igång och får hjälp med motorer. Han har mitt fulla förtroende.

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt