Annons:

Först guldhjälte, sedan raka spåret hem: ”Saknar barnen jättemycket”

Danskduon Leon Madsen och Rasmus Jensen säkrade Dackarnas SM-guld i det 14:e och näst sista heatet. Foto: Ossian Mathiasson

Först guldhjälte, sedan raka spåret hem: ”Saknar barnen jättemycket”

Dackarna är svenska mästare i speedway för sjunde gången. Leon Madsen klev fram som hjälte i finalseriens näst sista heat – och satte sig sedan i bussen för att åka raka spåret hem till Danmark. 
– Jag saknar mina barn jättemycket, säger Leon Madsen.

Annons:

Danske GP-stjärnan Leon Madsen var värvad för att ersätta Maciej Janowski och ta guld med Dackarna. 

Han gjorde en klart godkänd debut med nio poäng på fem heat i Västervik förra helgen. Finalreturen i Målilla inleddes svagt med tre raka ettor. Han steppade sedan upp rejält och klev fram när det behövdes som mest. 

Han ordnade en fyrtvåa med Andzejs Lebedevs i heat 13 och säkrade Målillaklubbens sjunde SM-guld med en femetta i det efterföljande heatet. 

– Det är en fantastisk känsla. Jag är väldigt glad för att få vara en del av det här laget och att jag fick komma in i laget efter ”Magics” skada. Jag har alltid velat vara med i Dackarna och nu dök det upp en möjlighet som passade väldigt bra. Att jag fick vara med och köra en avgörande final inför så mycket publik i Målilla var fantastiskt, säger Leon Madsen. 

Raka spåret hem till Danmark

Leon Madsen och Rasmus Jensen svarade för en lysande insats när Dackarna var i stort behov av bra resultat. 

– Det kändes bra att gå ut och köra det avgörande heatet och vinna det tillsammans med Rasmus. Lagkänslan i Dackarna är jättebra och alla har välkomnat mig på ett bra sätt, säger Leon Madsen. 

När lagkamraterna firade SM-guldet på plats i Målilla var Leon Madsen snabb med att duscha, byta om och bege sig till pausen för att åka hem till bostaden i Danmark. 

– Jag åker hem till Danmark för att träffa mina barn. Jag har varit borta från mina barn väldigt länge nu och jag saknar dem jättemycket. Det blir lite roligare att åka hem i sex timmar nu när vi har vunnit SM-guldet. Vi kommer fira i bussen. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt