Annons:

JUST NU: GP-SPEEDWAY I MÅLILLA I TRE ÅR TILL

Målillas GP blev en publikfest utan dess like i somras. Nu kan Målilla MK jubla över att GP-festen stannar i ytterligare tre år. Foto: Ossian Mathiasson

JUST NU: GP-SPEEDWAY I MÅLILLA I TRE ÅR TILL

Sommarens GP-fest i Målilla blev en succé. Nu står det klart att GP-cirkusen återvänder till Målilla för ytterligare år. GP-generalen Peter Samuelsson gläds över det nya treårsavtalet. 
– Det är jätteroligt att vi får det här förtroendet, säger han. 

Annons:

Det var vid 11-tiden på fredagen som Grand Prix-arrangören Discovery släppte nyheten om att FIM Speedway Grand Prix-serien återvänder till Målilla. GP-generalen Peter Samuelsson berättar att Målilla MK har tecknat ett nytt flerårsavtal med arrangören som betyder att det blir GP-fester i Målilla de tre kommande åren. 

– Det är jätteroligt och någonting som jag har drivit hårt med att vi skulle få till ett flerårsavtal för att kunna vara trygga och inte behöva jaga ett år i taget varje år. Det har vi varit tvungna att göra de senaste åren. Nu vet vi att vi har tre raka GP-tävlingar. Det enda som är vår osäkerhetsfaktor är att vi inte har något datum bestämda till 2025 och 2026. Önskemålet i den här dialogen som vi för med Warner Bros Discovery är sommaren. Sommaren i Sverige funkar bäst, säger Peter Samuelsson. 

Det blir därmed den 18:e, 19:e och 20:e GP-tävlingen som arrangeras i Målilla. 

– Så långt har vi säkrat upp 2024, 2025 och 2026 och vi har säkrat upp 20-årsjubileet för Grand Prix-tävlingarna i Målilla. Vi kommer jobba för att det ska bli ytterligare en förlängning framåt efter de här tre åren, säger Peter Samuelsson. 

En månad tidigare jämfört med i år

Likheten med 2023 års upplägg är slående. 2024 uppgraderas fredagens tävling till SGP2 (U21) istället för SGG3 (U16). 

– Vi har en av deltävlingarna i SGP2 och det är förarna som är närmast till att kliva upp i GP-serien. Vi kommer precis som i fjol ha SGP4 på lördagen.

Den stora GP-festen äger i sedvanlig ordning rum på lördagskvällen. 

– Det verkar som att de är väldigt nöjda med hur vi genomför de här tävlingarna. I år fick vi till oss tre tävlingar och ingen någonsin hade kört det konceptet tidigare med att kunna genomföra tre internationella tävlingar på två dagar. De föll för det konceptet och vi vill köra samma sak igen. 

Investering i ny tv-skärm

Sommarens GP-fest i de småländska skogarna sågs av 8 600 åskådare på plats och total publiksiffra över hela helgen var på 11 750 åskådare.

Det som bidrog till den finfina publiksiffran var att tävlingen hölls mitt i den svenska sommaren, helgen 14-15 juli.

– Sommarens tävling var fantastisk, succé är det enda ordet som behöver användas. 

2024 års GP-tävling i Målilla går av stapeln en månad tidigare. Det blir helgen innan midsommar, det vill säga 14-15 juni.

– Arrangören såg utfallet på årets tävling när vi fick den på sommaren och då var vårt önskemål/krav att GP-tävlingen i Målilla ska köras på sommaren. Nu ska vi prova och ta det ytterligare lite tidigare. Risken är mindre att det skulle bli dåligt väder den veckan än när vi körde i augusti eller september. 

Målilla MK/Dackarna kommer göra flera investeringar på Skrotfrag Arena med det nya treårsavtalet i hamn.

– Vi har en kravspecifikation/en arbetsmanual från Warner Bros Discovery och FIM som vi jobbar efter. Kravet på skärmen ska vara 45 kvadratmeter och vår befintliga skärm är 24 kvadratmeter. Vi har varit tvungna att hyra in en skärm och det är en rejäl kostnad för att hyra det varje gång det är ett GP. Vi tittar på att investera i en större skärm och har tagit in offerter. Gör vi en sån investering har vi även en större skärm på seriematcherna. Vi fixade även en ny fotografplattform och det ska vi nog utveckla ytterligare. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt