Annons:

Hjärnskakning och axelproblem efter kraschen – ”Får framtiden utvisa”

Oliver Berntzon har problem med en axel efter kraschen i går. Foto: Linus Johansson

Hjärnskakning och axelproblem efter kraschen – ”Får framtiden utvisa”

Dackarnas Oliver Berntzon kraschade illa i tisdagens bortamatch mot Västervik. Facit: en lättare hjärnskakning och problem med en axel.
– Jag är ganska säker på att han kan köra på tisdag, säger Dackarnas lagledare Peter Karlsson.

Annons:

Oliver Berntzon skulle köra om Västerviks Peter Kildemand på innern i det elfte heatet i gårdagens derby. Det slutade dock med en vådlig krasch för dackeföraren. Han fick stå över sitt sista schemalagda heat och mindes ingenting från själva smällen.

– Han fick sig en omgång där. Både Oliver och vi hade ändå tur. Det handlar om en lättare hjärnskakning och han har dessutom lite känning i en axel. Han har varit på behandling för sina problem i dag, säger Peter Karlsson.

Ett par alternativ

På tisdag tar Dackarna emot Västervik i Målilla och frågan är om det blir med eller utan Oliver Berntzon.

– Jag är ganska säker på att han kör på tisdag och det är vad han själv säger också, men det får framtiden utvisa. Skulle det vara så att han inte kan köra får vi börja fundera på vad vi har för alternativ framåt fredag-lördag.

Ska Dackarna ersätta Oliver Berntzon rakt av finns det bara två alternativ och det är att ge William Björling eller Joel Larsson chansen. Eftersom Berntzon just nu har sjätte bästa snitt i den startsjua som Dackarna har kört med hittills är det inte möjligt att köra riders replacement för honom utan att plocka in Kacper Gomolski och sätta någon annan förare på bänken.

Berntzon är uppsatt som reserv i Hallstaviks GP-tävling nu på lördag och i skrivande stund är det oklart om han kommer att finnas med där.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt