Annons:

”PK” hyllar Berntzon – ”Jag är inte förvånad”

Lagledaren Peter Karlsson är inte förvånad över Oliver Berntzons SM-silver. Foto: Linus Johansson

”PK” hyllar Berntzon – ”Jag är inte förvånad”

I helgen nådde Dackarnas Oliver Berntzon sin största individuella framgång hittills. Berntzon tog SM-silver i Eskilstuna. Lagledaren Peter Karlsson är inte överraskad.
– Han har kört bra hela året, säger han.

Annons:

Dackarnas förare imponerade stort i helgen. Joel Kling tog JSM-guld. Oliver Berntzon tog SM-silver. Maciej Janowski tog silver i det polska mästerskapet. Patryk Dudek vann Best of the Best i Polen – en tävling som förarna med högst snitt i den polska ligan kvalificerar sig till.

– Utöver det vann ju även Theo Johansson USM så det har gått riktigt bra och det är jättekul att vi har de främsta i SM.

Oliver Berntzon har svarat för en fin säsong i Dackarna och ”PK” tror att SM-silver kan ge ytterligare en skjuts.

– Jag är inte Han har åkt bra hela säsongen och är värd en pallplats. Jag tror han är jättenöjd och det ska han vara. Det lär ge han lite extra självförtroende och det är alltid bra med framgångar.

 "Ser väldigt jämna ut"

Hur Berntzon påverkas av SM-silvret får vi en fingervisning av i afton när Dackarna kör seriefinal borta mot Rospiggarna. Lagens tabellrader är i stort sett identiska. Båda lagen har 19 lagpoäng och endast fem förarpoäng skiljer i poängskillnaden.

Dackarna vann dock hemmamötet med hela 51–39.

– Jag tror att det kommer bli en jämn match med små differenser. Lagen ser väldigt jämna ut och har presterat identiskt. Det skiljer bara någon förarpoäng på hela säsongen. Det blir ett bra test och vi har inte största pressen på oss. De har många poäng till bonusen och där är vi favorit.

Är ni de två bästa lagen i serien?

– Tabellen säger det, men Smederna är hack i häl också. Det finns något lag till som kan blixtra till.  

"Går att komma långt ändå"

”PK” verkar inte alltför mån om att vinna serien. Fördelen man får i slutspelet är att man får välja motstånd först.

– Det går att komma långt ändå och matcherna ska köras. Jag vet inte om det är så mycket fördel, det ska tävlas om det. Vem man än väljer kommer de vara förberedda, men vi går för att vinna förstås.

Vad måste fungera?

– Lite tur är inte fel och lite smådetaljer. Vi får inte ha några saker som går emot oss.

I Rospiggarna återkommer regerande VM-mästaren Jason Doyle efter skada.

– Doyle känns inte riktigt lika het i år som förra året, men det är en tuff kille att möta. Vi får se var han står. Han körde i Polen med skapligt resultat och han är tillbaka för att köra ordentligt.  

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt