Annons:

Oliver Berntzon missar kvällens match mot Masarna och danske talangen Matias Nielsen kommer in på hans plats. Foto: Ossian Mathiasson

Stjärnan saknas – då testas dansk talang i svår bortamatch

Oliver Berntzon saknas. Då får danske talangen Matias Nielsen chansen i Dackarnas startsexa i kvällens bortamatch mot Masarna. 
– Vi har inga direkta förväntningar på honom, säger lagledaren Peter ”PK” Karlsson. 

Annons:

Dackarna hamnade i underläge med tio poäng efter fyra heat i tisdagens hemmamatch mot Indianerna. En toppning i femte heatet gav önskad effekt och Dackarna vände och vann med 48–42. 

I kväll väntar en tuff bortamatch mot Masarna och Dackarna får klara sig utan sin stjärnförare Oliver Berntzon.

Han är på väg ner till kroatiska Gorican för att köra GP-kval på lördag och bad om att få stå över kvällens seriematch. 

– Han har redan påbörjat sin resa till Kroatien för att vara på den säkra sidan. Det är träning inför en sådan tävling och han ska korsa flera gränser så han vill verkligen vara på plats i tid. Han bad om att få ledigt till denna match, säger Peter ”PK” Karlsson. 

"Ganska gjuten i laget"

Då väljer Dackarna att plocka in det danska nyförvärvet Matias Nielsen. Han tränade på Skrotfrag Arena i tisdags, såg matchen mot Indianerna på plats och får känna på styrning i elitserien i kväll. 

– Det ska bli kul att se honom och det är trevligt att han får göra debut på bortaplan. Det blir lite mindre press. Han får chansen att visa upp sig och om det blir fler inhopp får vi se. Han tar Olivers plats som faktiskt är ganska gjuten i laget, säger ”PK”.

"Ingen enkel tävling"

Masarna har, precis som Dackarna, inlett säsongen med två segrar och mönstrar ett lag som består av bland annat Antonio Lindbäck och Kim Nilsson. Przemyslaw Pawlicki, som körde in tio poäng mot Piraterna i tisdags, finns inte med i startsjuan. 

– Det är en tuff bortamatch på en krävande bana men jag tror att vi gillar utmaningen som väntar. Killarna var i stöten i går (läs i tisdags) så vi borde kunna ge dem en match. De har ändå mer hemmafördel än vad vi har i Målilla. 

Vad kommer krävas av er för vinst i Avesta?

– En jämn och bra insats och att alla förare bidrar. Jag hoppas att vi har skapligt med bränsle i tanken så att vi kan ge dem en match. Det är ingen enkel tävling så det gäller att vara på hugget från början. 

Fakta

Masarnas lag: 1) 1 Antonio Lindbäck, 2) Alexander Liljekvist, 3) Kim Nilsson, 4) Philip Hellström-Bängs, 5) Dimitri Bergé och 6) Aleks Lundquist. 

Dackarnas lag: 1) Frederik Jakobsen, 2) Hans Andersen, 3) Jacob Thorssell, 4) Joel Kling, 5) Matias Nielsen och 6) Theo Johansson.

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt