Annons:

Tillbaka i finrummet – Davidsson om tuffa tiden:

Fredrik Staaf och Daniel Davidsson är tillbaka i elitserien i speedway med den klassiska klubben Piraterna från Motala. Foto: Ossian Mathiasson

Tillbaka i finrummet – Davidsson om tuffa tiden: "Handlade sent på ICA Maxi"

Efter degraderingen från elitserien 2017 är anrika Piraterna tillbaka i speedwayens finrum.
– Jag tror inte att intresset hade funnits kvar om vi stannat i allsvenskan ett år till, säger lagledaren Fredrik Staaf.

Annons:

Piraterna är återigen tillbaka i elitserien i speedway efter att ha vunnit allsvenskan i fjol och fått sin elitlicens prövad och godkänd. 

– Det ska bli fantastiskt kul och det är viktigt för klubben, publiken och sponsorerna. Jag tror faktiskt att vi kan ha skördat mycket positiva grejer under året i allsvenskan. Det var väldigt mättat och vi hade haft framgångar under många år. Det pratas väldigt mycket speedway i Motala nu, säger Fredrik Staaf. 

Bröderna är kvar i laget

I och med Piraternas comeback i elitserien blir det nio lag som gör upp om SM-titeln. Staaf har tillsammans med lagledarkollegan Jerry Bengtsson satt ihop ett lag med spännande förare. 

Smedernas guldmakare från 2018, Niels-Kristian Iversen och Mikkel Michelsen, finns på nyförvärvssidan, likaså Dackarnas polske förare Pawel Przedpelski. Bröderna Jonas och Daniel Davidsson, som är födda och uppvuxna i Motala, fortsätter i klubben och blir nyckelförare. 

- Jonas och Daniel var byggsten ett och två. Hade inte det kommit till tror jag att det hade vacklat igen. Att ha två Motalakillar var väldigt viktigt för oss, säger Staaf med mikrofonen i handen och fortsätter: 

– Jag är supernöjd med det laget vi har fått ihop. Jag trodde inte att vi skulle få ihop det till den pengen det blev. Jag hoppas det här är mer ett kollektiv där vi ska göra det tillsammans. Vi hoppas att de som fått spela andra och tredjefiol i sina klubbar kliver fram. Det går åt att Mikkel (Michelsen) och Pawel (Przedpelski) tar västar som är annorlunda än de har haft i sina tidigare lag.

Staaf har en god känsla inför årets säsong och känner att de har hittat rätt typer av förare.  

– Jag tror att vi har plockat ihop ett lag vars personligheter fungerar bra tillsammans.

Handlade sent på Ica

Hemmasonen Daniel Davidsson var en förare som passade på att bjuda på sig själv framför mediauppbådet på upptaktsträffen i Stockholm.

– Jag var med det året vi åkte ur. Det var mycket snack om SM-guld, men det visade sig snabbt att det inte skulle bli så. Det fanns många gånger då jag åkte sent till ICA Maxi för att handla istället för på dagen. Det var tufft, men kanske det klubben behövde också.

Piraterna har satt sig som trea i tabellen men inga motståndarledare tror riktigt lika mycket på nykomlingen. 

– Vi kan inte komma hit och säga att vi hoppas att vi inte kommer sist. Mer realistiskt är att vara med och slåss om den sista slutspelsplatsen, men sen vet man aldrig, säger Jerry Bengtsson, assisterande lagledare i Piraterna. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt