Annons:

STJÄRNAN KÖRDE MED MAGSJUKA: ”PRECIS ATT HAN ORKADE GÅ”

Piotr Pawlicki genomförde matchen mot Rospiggarna med magsjuka, men lyckades ändå ta tio värdefulla poäng. Foto: Ossian Mathiasson

STJÄRNAN KÖRDE MED MAGSJUKA: ”PRECIS ATT HAN ORKADE GÅ”

Dackarna tog säsongens första bortaseger i kväll. En av de stora segerorganisatörerna, Piotr Pawlicki, genomförde matchen mot Rospiggarna med magsjuka.
– Han har legat nedbäddad i två dagar och var allt annat än pigg. Det var precis att han orkade gå i stort sett, säger lagledaren Peter Karlsson efter seger med 48-42.

Annons:

48-42 mot Rospiggarna innebar Dackarnas andra raka seger i Elitserien och den första segern på bortaplan den här säsongen.

– På något sätt kan man nog säga att själva vinsten var mer värd än de två poängen i sig. Andra vinsten i rad betyder mycket för laget, mig och Johan (Karlsson, lagledarkollega), klubben och alla inblandade, säger Peter Karlsson.

”Lite för lojt”

Dackarna gjorde till en början en mycket fin match och ledde med 35-25 efter tio heat.

– Det såg riktigt förtroendeingivande ut på alla håll. Det var vid några tillfällen som vi åkte i vägen för varandra igen i startsvängen, men man såg också prov på fin parkörning. Alla startade tävlingen bra och där gav vi inte Rospiggarna någon känsla av att de hade chansen.

Hemmalaget kom dock tillbaka starkt efter den långa pausen och inför de två nomineringsheaten var Dackarnas ledning nere i fyra poäng, 41-37.

Hur var känslan efter pausen?

– Det var nog så att vi nästan satte oss tillbaka och tyckte att vi var världsbäst ett tag. Det var lite för lojt. Sen är det inte alltid enkelt att leda matcher med tio poäng. Rospiggarna är ett bottenlag i tabellen, men de är bättre än så egentligen, säger Peter Karlsson.

Släppte förbi fel förare

I det näst sista heatet krympte Rospiggarna gästernas ledning till två poäng efter att Max Fricke tagit sig förbi en annars mycket starkt åkande Maciej Janowski.

– Det var lite av en felbedömning av Janowski där. Han trodde att det var Oliver (Berntzon) som kom bakom honom och i sin iver att få med sig lagkamraten släppte han istället förbi Fricke.

Det gjorde att Dackarnas ledning var nere i två poäng inför det sista heatet. Där fick hemmalagets stjärna Jason Doyle stopp i starten och därmed var Målillalagets första bortaseger för säsongen ett faktum.

– Det blev ett test av nerver både i depån och på banan, skrattar Peter Karlsson.

Hur var känslan inför det sista heatet?

– Det är klart att det inte var ofarligt. Tanken var att åka ut och säkra segern i heat 14, men det lyckades vi inte med. Men jag var ändå inte orolig, Dudek (Patryk) hade gått riktigt fint från bana ett tidigare.

Körde med magsjuka

Dackarnas polska stjärntrio med Maciej Janowski, Patryk Dudek och Piotr Pawlicki körde tillsammans in 32 poäng och gjorde på nytt en mycket stark insats.

– De visar att de är toppförare. Det är ju inga dussinförare utan det bästa som finns i Polen och det visade de i kväll igen, säger Peter Karlsson.

Där bakom var det ett jämnt poängplockande. Till exempel inledde Oliver Berntzon och Jacob Thorssell bra, men tappade sedan rejält under matchens andra halva.

– Varken Jacob eller Oliver var nöjd. De kan bättre, men visade ändå prov på bra speedway också och det får de ta med sig.

Värt att notera är att Piotr Pawlicki körde kvällens match med sjukdom.

– Han åkte med magsjuka och var allt annat än pigg. Men han viker inte ned sig den mannen. Han har legat nedbäddad i två dagar och det var precis att han orkade gå i stort sett. Han sa att han kommer vara starkare på torsdag (bortamatch mot Smederna).

Klicka HÄR för att läsa mer om matchen.

Fakta

Dackarnas poäng i kväll:

Maciej Janowski 12+1

Piotr Pawlicki 10+1

Oliver Berntzon 5

Jacob Thorssell 3+2

Patryk Dudek 10+1

Kacper Gomolski 4+2

Frederik Jakobsen 4

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt