Annons:

Här är Hancocks ersättare – ”Redo att ge allt för klubben och laget”

Frederik Jakobsen blixtvärvades till Dackarna i slutet av förra veckan och är nu redo för debut. Foto: Linus Johansson

Här är Hancocks ersättare – ”Redo att ge allt för klubben och laget”

Dackarna ersatte rutinerade Greg Hancock med en dansk talang i form av Frederik Jakobsen. Redan i morgon, torsdag, får han en nyckelroll när Dackarna tar emot Eskilstuna Smederna.
– Det är en bra chans för mig. Jag är redo att ge allt för klubben och laget, säger 21-årige Jakobsen.

Annons:

Greg Hancock är med sina 48 år speedwaysportens mest rutinerade förare. Förra veckan meddelade han att han tar timeout från speedwayen på obestämd tid sedan hans fru insjuknat i bröstcancer. Hans ersättare i Dackarna, Frederik Jakobsen, är 27 år yngre (!). 

”Goda minnen härifrån”

I dag tränade han på banan i Målilla med sina lagkamrater i Dackarna.

– Jag gillar den här banan väldigt mycket. Jag har kört här två gånger tidigare, dels en juniortävling och så en match med Piraterna 2017. Senast jag var här passerade jag Maciej Janowski under ett heat så jag har goda minnen härifrån, säger Frederik Jakobsen med ett leende.

Dansken tillhörde Målillaklubben under den andra halvan av förra säsongen, men fick aldrig chansen att köra någon match då. När Dackarna på nytt behövde förändra i truppen i slutet av förra veckan vände man sig återigen till Jakobsen.

Var det givet att tacka ja?

– Absolut. Vi pratade lite efter förra säsongen, men jag hade lite andra planer då och visste att det skulle bli svårt att slå mig in i laget här. Men nu var det ett annat läge och jag tackade ja direkt. Det gick snabbt att komma överens.

Vill bjuda på bra racing

Dackarnas nyförvärv säger att han bara har bra känslor inför debuten i morgon hemma mot regerande svenska mästarna Eskilstuna Smederna.

– Det känns bra och jag är redo för det här. Det är en bra chans för mig att bevisa vad jag kan och jag ska verkligen ge mitt bästa. Sen är det en väldigt tråkig grej med Greg (Hancock) som gör att jag är inne i laget nu och jag önskar hans fru och hela familjen det allra bästa.

Vad kan fansen förvänta sig av dig?

– Definitivt att jag ger 100 procent i varje heat. Jag gillar att bjuda publiken på bra racing. Jag är inte den bästa från tejpen, men jag är väldigt bra på att bygga upp fart och komma bakifrån.

Vad har du för mål med matchen i morgon?

– Först och främst att ge allt och köra in en del poäng till laget. Det blir en extra tuff match med tanke på att vi bara har sex förare i och med att det blir riders för Maciej Janowski. Men jag är säker på att vi kommer göra det bra. Våra svenska killar (Oliver Berntzon, Joel Kling och Jacob Thorssell) är riktigt duktiga här och vi har nog det bästa reservparet i ligan med Joel (Kling) och Gomolski (Kacper), säger Frederik Jakobsen.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt