Annons:

Pawlicki bytte cykel – och slog ”omöjliga” rivalen: ”Spelar ingen roll”

Piotr Pawlicki var poängbäst i derbyt. Foto: Ossian Mathiasson

Pawlicki bytte cykel – och slog ”omöjliga” rivalen: ”Spelar ingen roll”

Efter ett cykelbyte tog Piotr Pawlicki fyra raka heatsegrar – och besegrade rivalen Bartosz Zmarzlik två gånger om.
– Mitt resultat var okej, men nu är det fullt fokus på returmatchen, säger Piotr Pawlicki.

Annons:

Efter att ha inlett med en sistaplats och en andraplats fick Piotr Pawlicki fart på maskineriet och vann sina fyra sista heat i derbyt mellan Vetlanda och Dackarna.

– Min förstacykel var lite långsam och jag hade lite problem i början. Jag bytte cykel och den andra fungerade mycket bättre. Mitt resultat, 14 poäng, var okej, men vi förlorade och måste hålla fullt fokus på returmatchen nästa vecka. Vi behöver vinna där och kanske kan vi köra hem bonuspoängen också, säger Piotr Pawlicki. 

Hittade rätt

Pawlickis Dackarna förlorade derbyt med 50-40.

– Vetlanda är ett väldigt bra lag på sin hemmabana och vi visste före matchen att det inte skulle bli enkelt, säger polacken, som gjorde sin andra match i Dackarna.

– Det känns bra, men jag är ny i laget så jag behöver lite tid för att komma ihop med killarna och lära känna dem.

Piotr Pawlicki blev dessutom den första föraren för säsongen att besegra Vetlandas Bartosz Zmarzlik på ovalen i Vetlanda.

– Det spelar ingen roll för mig. När jag åker ut till ett heat tänker jag inte på vem som står på de andra startbanorna. Sen är Bartosz en av de bästa i världen så visst är det bra att slå honom. Jag hade en bra taktik på hur jag skulle ta mig igenom första kurvanoch var man först där fanns det mycket material på utsidan och den linjen var väldigt snabb.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt