Annons:

Sportchefen Morgan Andersson är mycket nöjd med värvningen. Foto: Ossian Mathiasson

Efter svåra skadan – nu är Sundström klar för Västervik

Linus Sundström åkte på en mycket svår skada i Polen i slutet av den här säsongen. Nu är han på väg tillbaka och har skrivit på för Västervik nästa säsong.

Annons:

I år körde Sundström för Piraterna i Elitserien och hade en lyckad säsong i Polen som tyvärr avslutades med en svår olycka. Sundström bröt både en arm och ett lårben. 

Nu är han på väg tillbaka och enligt läkarteamet ska han vara klar för comeback till säsongsstraten 2020. I Sverige kommer han att köra för Västervik. Sundström har tecknat ett tvåårskontrakt. 

– Att få chansen att jobba ihop med Linus på klubbnivå ska bli mycket intressant då vi har kamperat ihop under landslaget och jag vet hur målinriktad och professionell han är i allt han gör. Jag tror och hoppas vi kan hjälpa Linus tillbaka till den höga nivå han visat tidigare då han är en av Sveriges bästa förare och vi behöver inte gå tillbaka längre än 2017 då han snittade över 2 poäng per heat, säger sportchefen Morgan Andersson i ett pressmeddelande. 

Sundström: 

– Att få representera Västervik speedway 2020 och 2021 känns otroligt spännande och motiverande. Efter några tuffa säsonger så är jag säker på att både klubben, banan, lagledningen och mina nya lagkamrater kommer att ge mig en skjuts i rätt riktning till att komma tillbaka upp i den kapacitet jag vet att jag besitter. Att få komma till en så välskött klubb som Västervik känns tryggt och klubbens målsättningar är höga, vilket jag tycker om. Denna nya utmaning är mycket motiverande och hjälper mig väldigt mycket genom min långa rehabperiod, säger Linus Sundström. 

Linus får ett ingångsnitt på 1,192. 

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt