Annons:

Linus Sundström fortsätter i Västervik Speedway och blir lagkapten under kommande säsong, Foto: Anders Sjögren

Sundström fortsätter i Västervik – får ärofyllt uppdrag

Linus Sundström har omförhandlat sitt gällande tvåårsavtal med tanke på att förutsättningarna har ändrats till följd av coronapandemin. Han är klar för fortsättning i Västervik och får förtroendet som lagkapten. 

Annons:

Parterna har kommit överens om ett nytt kontrakt som innebär en fortsättning i Västervik Speedway. Han har även accepterat att ta på sig lagkaptensrollen inför årets säsong, något han inte kände sig redo för 2020. Han kom då från en lång rehabperiod efter den svåra olycka han var med om i den sista tävlingen 2019 som resulterade i brutet lårben och arm.

"Jag är imponerad av hur Linus genomförde den korta säsong som var efter allt det han gick igenom när det gäller operationer och rehab, även om både han och jag vet att det finns mycket mer att få ut. Att Linus tar på sig rollen som lagkapten tror jag kommer att lyfta både honom personligen och laget då han besitter mycket rutin. Med det vill jag att han tar mer plats i laget som en lagkapten gör. Jag är övertygad om att vi kommer att få se en taggad Sundström 2021 då han jobbar stenhårt på att komma tillbaka till den höga kapacitet han besitter", säger sportchefen Morgan Andersson i ett pressmeddelande.

"Inget svårt beslut att ta"

Linus Sundström har hela tiden varit inställd på fortsatt styrning i Västervik och nu står det klart att det blir en andra säsong i klubben.

"Att fortsätta representera Västervik 2021 var inget svårt beslut att ta, 2020 var en väldigt konstig säsong på flera sätt där vi inte uppnådde de resultat vi ville. Jag är förväntansfull och otroligt motiverad inför 2021 och att få dra på mig kaptensbindeln ser jag som en stor ära. Med den trupp vi har tror jag vi har goda chanser att vara med och kampas om SM-guldet" säger Linus Sundström.

Fakta

Västerviks förartrupp:

Bartosz Smektala 1,571

Viktor Kulakov 1,556

Pawel Przedpelski 1,524

Vadim Tarasenko 1,254

Jaimon Lidsey 1,250

Mads Hansen 1,250

Linus Sundström 1,192

Anton Karlsson 0,500

Noel Wahlqvist 0,500

Philip Olofsson 0,500

Alex Johansson 0,500

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt