Annons:

Hemmasonen hittade inte orden: ”Det är obeskrivligt”

Rospiggarna, med Andreas Jonsson i spetsen, jublar över SM-guldet. Foton: Linus Johansson

Hemmasonen hittade inte orden: ”Det är obeskrivligt”

Rospiggarna gjorde det som alla förväntade sig. Laget krossade Dackarna på hemmaplan i den andra SM-finalen och körde hem sitt första SM-guld på 14 år. – Helt otroligt, jag är så glad. Det är obeskrivligt, säger hemmasonen Andreas Jonsson till Dagens Vimmerby.

Annons:

Dackarna hade med sig en sexpoängsledning från matchen i Målilla. Det räckte inte långt i Hallstavik i kväll. Rospiggarna, som varit enormt starka på hemmaplan under större delen av säsongen, gjorde processen kort med Målillalaget. Redan efter tre heat hade ”Piggarna” ätit upp de sex poängen och efter det handlade det långa stunder om ren defilering.

Hemmalaget vann med förkrossande 59-31 och med totalt 22 poäng över två matcher.

Större än 2002

HZ Bygg Arena, där över 8 000 åskådare hade samlats, exploderade när det stod klart att Rospiggarna hade säkrat guldet. Hemmasonen Andreas Jonsson, som tidigare har kört många år i Dackarna, var en av hjältarna med 13 inkörda poäng. Efter att SM-guldet var säkrat hade han svårt att hitta orden.

– Det är obeskrivligt. Jag förstår det inte själv, säger Andreas Jonsson.

Jonsson var även med och tog SM-guld senast det begav sig för Rospiggarna, 2002.

– Det här är större. Ja, det är helt otroligt. Det här guldet handlar inte bara om en säsong. Det ligger flera års jobb bakom så det känns grymt.

– Jag är så glad för klubben, all publik som är här, laget och ”Micke” (Teurnberg, lagledare). ”Micke” och jag har stöttat varandra under flera år. Han har lagt ned ett fruktansvärt jobb på det här, jag tror inte att någon kan förstå hur mycket han gör, säger Andreas Jonsson.

Nära att missa finalen

För bara någon vecka sedan var det oklart om Andreas Jonsson skulle kunna köra i SM-finalen. Men han trotsade skadan och blev en av hjältarna.

– Jag är så glad över att jag kunde vara med. Visst gjorde det ont, men jag visste att jag var tvungen att ge 100 procent. Annars hade det inte varit någon idé.

I kväll kom Andreas Jonssons belöning; ett SM-guld med moderklubben.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt