Annons:

Holta om uteslutningen:

Rune Holta var besviken över uteslutningen i heat fem, men konstaterade samtidigt att Rospiggarna var för bra. Foto: Linus Johansson

Holta om uteslutningen: "Han var orsaken till kraschen"

Rune Holta blev utesluten i ett läge där Dackarna hade 5-1. Han tyckte att det var en solklar uteslutning – på Rospiggen. – Det är klart att han ska ut, säger Rune Holta.

Annons:

Åldermannen Rune Holta hade en viktig roll på reserven. Men hans poängskörd i SM-finalerna stannade vid 13 poäng. Fem poäng blev det i Hallstavik.

– Jag fick en tuff start på matchen. Jag gjorde fyra bra starter, men fick bara med två poäng. Först rullade Fricke (Max) och fick ingen fördel av det, ändå tog han (domaren) tillbaka heatet. Sedan körde Lindman (John) ner sin egen gubbe, det blev en konstig start, säger Rune Holta. 

I heat fem var Rune Holta och Kacper Gomolski på väg mot en femetta. Då gick Holta omkull och domaren Christer Gardell uteslöt den polske norrmannen. 

– Det var ett kritiskt läge, jag hade ingen chans. Han var på mig, fick mig ur balans och var orsaken till kraschen. Jag tycker att det var solklart, han kom in olyckligt, men han ska ut. 

Vad gav domaren för förklaring?

– Gardell menade att det var mitt fel. 

"Bara att gratulera"

Holta tyckte att Rospiggarnas seger ändå var odiskutabel över två matcher. 

– Det är bara att gratulera och ta av sig hatten. De har varit grymt bra. 

43-åringen är öppen för att fortsätta i Målillas stolthet. 

– Det är jag positiv till, men jag har några tävlingar kvar och sedan ska jag sätta mig med några klubbar i Polen och Dackarna. Jag har haft fokus på det här fram tills nu. Men jag ska fortsätta köra speedway, det är helt klart. Det har varit helt fantastiskt i Dackarna på slutet, vi har haft riktigt bra stämning. Jag är grymt imponerad av hela laget. 

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt