Annons:

Ny milstolpe för Dagens Vimmerby – över 13 000 har appen

Dagens Vimmerby har passerat 13 000 nedladdningar av nyhetsappen.

Ny milstolpe för Dagens Vimmerby – över 13 000 har appen

Nyligen nådde Dagens Vimmerby en ny milstolpe. Nyhetsappen har nu över 13 000 nedladdningar.
– Vi är väldigt glada för att vi efter fem år fortsätter att hitta nya läsare, säger ansvarige utgivaren Jakob Karlsson.

Annons:

Nyhetssajten Dagens Vimmerby startades i augusti 2015 och har nu kommit upp i 13 000 nedladdningar av appen. Nyhetsappen har funnits sedan slutet av 2016.

– Det är vår bästa investering någonsin och ända sedan vi passerade 5 000 nedladdningar har vi väl tänkt att vi slagit i taket. Att vi nu är uppe i 13 000 nedladdningar med en befolkning i kommunen på drygt 15 000 är faktiskt svårt att sätta ord på. Vi är bara väldigt glada för att det fortfarande är nya läsare som hittar till oss och vill följa oss dagligen.

Ökat med 27 procent

När det gäller besökssiffrorna pekar de också uppåt. I år ligger snittet på 410 300 visningar per vecka och 58 816 unika webbläsare. När det gäller antalet visningar motsvarar ökningen 27 procent jämfört med samma period förra året.

– När vi startade DV var vi nöjda med 15 000 unika besökare per vecka. Nu är det fyra gånger så många och det visar att vi lyckats hålla oss relevanta över tid och att invånarna i Vimmerby vänder sig till oss när de vill veta vad som händer i sin hembygd. Jag är helt säker på att våra siffror på DV sticker ut även i nationell jämförelse och vi ser en stor möjlighet för oss att öka våra intäkter, vilket i förlängningen skulle leda till att vi kan göra en ännu bättre tidning. Jag är helt säker på att vi erbjuder marknadens lägsta priser per visning, säger Jakob Karlsson och fortsätter: 

– Vi är verkligen superglada för att så många vill följa oss och vill också tacka alla våra läsare för de tips och inspel vi får till oss. Vi bearbetar allting så fort vi får möjlighet.

Över 100 000 besökare

Dagens Vimmerby drivs av bolaget Dagens Vimmerby AB som även driver systeritdningarna Dagens Västervik och Dagens Hultsfred. Tillsammans noterar tidningarna 850 000 visningar och 103 000 unika webbläsare varje vecka.  

Dagens Vimmerby levererar cirka 20 artiklar om Vimmerby och närområdet varje dag och rubbet är gratis för alla. Verksamheten finansieras enbart med hjälp av annonser och har aldrig mottagit något statligt mediastöd.

Vill du följa våra siffror redovisas de transparent här.

Vill du hjälpa oss att göra en ännu bättre tidning kan du bli DV-supporter här. 

Annons:

Gästskribent

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt