Annons:

Dagens Vimmerby startar ny tidning inom kort –

Anders Blank blir Dagens Kalmars reporter och delägare i det nybildade bolaget. Foto: Louise Andersson

Dagens Vimmerby startar ny tidning inom kort – "Vi vill bli störst i länet"

Dagens Vimmerby AB kommer att öppna sin fjärde dagstidning inom kort. Nästa kommun som mediabolaget går in i blir Kalmar.
– Som alltid med nya tidningar gör vi det med skräckblandad förtjusning och mycket hjärta, säger Jakob Karlsson, en av delägarna i DV.

Annons:

Dagens Vimmerby bildades under 2015 och ägs av Jakob Karlsson, Simon Henriksson och Linus Johansson. Samma år öppnades nätsajten med samma namn. Sajten fick snabbt en väldigt stor publik.

Två år senare startade företaget en upplaga i Hultsfred. 2018 blev det dags för Västervik, som drivs i ett eget bolag tillsammans med Mediapartner.

Inom kort öppnas koncernens fjärde tidning och nu är det alltså dags för länets största stad, Kalmar. Bolaget kommer att ägas av Dagens Vimmerby till 80 procent och av journalisten Anders Blank till 20 procent.

– Det ska bli extremt spännande att se vad vi kan göra med vårt arbetssätt i en så stor kommun som Kalmar. Vårt mål är att fortsätta utveckla vårt framgångsrika koncept med en snabb rapportering som har fokus på näringsliv, politik, blåljus och sport, säger Jakob Karlsson som kommer vara ansvarig utgivare även för Dagens Kalmar.

Rutinerad reporter i Kalmar

Till att börja med kommer tidningen ha en heltidsanställd journalist och det blir Anders Blank som varit verksam i länet under många år.

– Anders är ett rutinerat kort som vi fört diskussioner med en under en tid. Nu känns det skönt att vi äntligen kan komma till skott. Vårt mål är att så snabbt som möjligt kunna utöka de redaktionella resurserna, men som med alla våra tidningar kommer vi att skynda långsamt och arbeta hårt för att steg för steg bli större och större.

– Det känns otroligt lustfyllt att starta upp Dagens Kalmar. Jag har inte skrivit kontinuerligt om lokalnyheter i över ett år nu och inser nu hur mycket jag saknat det. Nu höjer vi nyhetspulsen i Kalmar med den nya sajten och hoppas att så många som möjligt vill ladda ned appen. Vi välkomnar nyhetstips och idéer på vad ni som läsare vill ha, berättar Anders Blank. 

Vill passera en miljon visningar i snitt

I dag har Dagens Vimmerbys tidningar ett snitt på 845 000 visningar per vecka och 100 000 unika besökare.

– På kort sikt är vårt mål att komma upp i en miljon sidvisningar i snitt, men vi tror stenhårt på potentialen för en relevant och snabb gratistidning i Kalmar. Vårt mål är att bli störst i länet och det är ett realistiskt mål. 

Dagens Kalmar kommer att öppnas upp inom kort.

– Vi väntar på att få all teknik att fungera och sedan är det bara att gasa.

Har du ett nyhetstips till Dagens Kalmar? Tveka inte att skicka ett mejl till anders.blank@dagenskalmar.nu. 

Annons:

Gästskribent

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt