Annons:

LpO: Visa väljarna alternativen!

Den svenska politiken befinner sig i ett dödläge sedan valet 2014. Ett dödläge, som enligt opinionsundersökningarna, kommer bestå efter valet 2018. Ca 40% var för de politiska blocken och ca 15-16% för SD. De sista 4-5 procenten delas av övriga partier.

Annons:

Många väljare är trötta på blockpolitiken och har tappat förtroendet totalt för dessa sju partier, vilket lett till SD:s starka tillväxt. Men paradoxalt nog så har deras tillväxt snarare stärkt blockpolitiken, då de andra tävlat om att exkludera ett demokratiskt valt parti.

Märkligt nog så saknas insikten om att det är deras orättvisa politik och deras bristande förmåga att bedriva en inkluderande politik, med en rättvis välfärdspolitik, som är anledningen till såväl SD:s snabba tillväxt, som etablerandet av nya partier.

*

Åkesson har spelat sina kort väl, han har i det närmaste kunnat luta sig tillbaka och skörda frukterna av de andras oförmåga och otrevliga attityd. Man har nästan skapat en martyr av honom, först genom att försöka tiga ihjäl, därefter genom att försöka hata ihjäl honom och hans parti. Historien visar att man aldrig vinner en debatt eller någons sympati, genom att tiga eller hata ihjäl. Enda sättet är att ta debatten och vinna den.

Men SD har, vilket väl inte undgått någon, rätt stora interna problem. Man anklagas för toppstyrning runt om i Sverige, bla i Uppsala, Dalarna och tom i Åkessons egen hemkommun Sölvesborg. Men också många gånger för att deras politik inte varit den utlovade, främst då beträffande landsbygdspolitiken.

Deras väljare har inte sett något reellt alternativ, sveket från de övriga sju riksdagspartierna, gör att man röstar som man gör. Inte så mycket för att man gillar SD bra, utan för att man ogillar de andra väldigt mycket.

Våra dörrar är öppna för alla

Dock finns det alternativ, dessutom ett blockpolitiskt oberoende sådant, nämligen Landsbygdspartiet oberoende, LPo. Vi plockar såväl aktiva som sympatisörer från i princip alla andra partier. Våra dörrar är öppna för alla som delar vår syn på att hela landet ska vara i bruk, vill motverka centraliseringskrafterna och respekterar alla människors lika rätt och värde, Idag har inte alla svenskar lika villkor.

Landsbygden utarmas och urbaniseringen sponsras hårt av samtliga riksdagspartier.

Vi kan och vill göra skillnad! Ett låst läge med ett SD som tung vågmästare ger ingen förändring, då ingen vill samarbeta med dem. Ett LPo i riksdagen eller kommunfullmäktige, lär möta många friare och på så vis kan landsbygdens livskraft åter få blomma ut.

Släpp fram oss medialt, så tar vi rätt snart plats i riksdagen. Vi sitter redan nu i nio kommunfullmäktige, efter valet hoppas vi åtminstone tredubbla det. Ett verklighetsförankrat gräsrotsparti, med sunt förnuft som ledstjärna kan ge ett hem åt många politiskt vilsna själar.

Conny Gunnarsson

Claes Littorin

Landsbygdspartiet oberoende

Annons:

Gästskribent

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt