Annons:

Conny vill införa

Conny Gunnarsson vill införa "sunt förnuft" i Vimmerbypolitiken. Foto: Simon Henriksson

Conny vill införa "sunt förnuft" i Vimmerbypolitiken – jagar plats i fullmäktige

Nära för fyra år sedan. Nu vill Landsbygdspartiet oberoende skippa devisen om tredje gången gillt och ta sig in redan på andra försöket.
– Det behövs nytt blod och sunt förnuft, säger förstanamnet Conny Gunnarsson.

Annons:

Landsbygdspartiet oberoende var inte särskilt fjärran ett mandat i förra valet. Fyra år senare går partiet till val med i princip samma laguppställning och i princip samma kärnfrågor.

– Ska man lyssna på folket man möter, så låter det som att vi får fler röster den här gången. De tycker att det behövs nytt blod där inne, säger toppkandidaten Conny Gunnarsson. 

Att behålla landsbygdsskolorna, få ett tågstopp i Gullringen och få "vettiga" skolskjutsar lyfter Conny Gunnarsson fram som viktiga vallöften.

– Vi kan inte låta småbarnen gå flera kilometer till skolskjutsen. Vi har ingen insikt i budgetar eller så ännu, men vi vill gärna se omvänd skolskjuts så att barnen kan gå kvar i småskolorna.

Känner du fortfarande att skolorna är hotade?

– Med dagens uppvärmningskostnader lär det säkert komma upp på tapeten under nästa mandatperiod. Likaså om det blir sviktande barnunderlag. Vi tycker att det är bättre att fylla upp de skolor vi har.

Är ni emot den nya skola som det planeras för i centralorten?

– Vi tycker i alla fall att det är helt fel tidpunkt. Nu har alla byggkostnader skjutit i höjden. Varför bygga just nu? Det är bättre att satsa på omvänd skolskjuts och spara hundratals miljoner. Det vi tänker är att lågstadieelever kan åka ut med skolbussarna som ska hämta äldre elever till högstadiet. 

"Lugnare miljöer"

I nuläget finns två högstadieskolor i Vimmerby. Om det fortsatt ska vara så enligt Landsbygdspartiet oberoende är något oklart.

– Det kanske går att rusta upp en av de här skolorna i Vimmerby. Vilken är mest lämplig för upprustning och för att vara högstadieskola? Det får man titta på och se vad det finns för utrymmen. Om man börjar med omvänd skolskjuts, så uppstår det bra och lediga lokaler som kan användas av högstadiet.

I förra valet ratades ni i Vimmerby tätort. Tror du det här är något som kan ge er röster där?

– De kanske tänker kortsiktigt. Har vi ingen skolskjuts som fungerar, så har vi ju inte fritt skolval. Om vi får till omvänd skolskjuts, så får elever från den så kallade staden gå i små, fina klasser i våra landsortsskolor. Det skulle ge lugnare miljöer och det kommer eleven tjäna på i längden. Jag vet själv när man fick flytta in till Vimmerby att det inte var många minuter per elev som läraren hann med. 

"Slut på dåliga affärer"

Landsbygdspartiet oberoende, som är för kärnkraft men helt emot vindkraft, vill se ett helt annat förfarande gällande upphandlingar. 

– Det måste vara slut på dåliga affärer för kommunens skattebetalare. Jag tycker man ska lägga på 30 procent på alla företag som lägger anbud från andra kommuner. Då slipper vi förlora skatteinkomster och pengarna stannar här, men jag är inte helt säker på hur regelverket ser ut. 

Är ni ett missnöjesparti?

– Missnöje och missnöje. Vi vill ha mer sunt förnuft i politiken och det borde många väljare eftersträva. Folk får tänka efter de senaste fyra åren om de är nöjda med utvecklingen eller inte.

"Vi är oberoende"

Att nå ut i bruset är förstås svårt för ett litet parti och Conny Gunnarsson reagerade på att hans parti inte bjöds in till Kommunals valdebatt.

– Jag tyckte det var konstigt. Men överlag känns det som att folk vet bättre om oss nu. Det är svårt eftersom vi har haft en pandemi och alla vi som är engagerade har heltidsjobb. Vi har inte den ekonomiska styrkan som de stora partierna har.

Vilka kan ni samarbeta med?

– Som namnet antyder är vi oberoede. Vilket parti som helst som har bra förslag som passar oss kan vi samarbeta med. Vi struntar i partinamnet, så länge det gynnar kommunen, kransorterna och den så kallade staden också.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt