Annons:

Partiet ställer upp i valet – vill utmana de etablerade

Conny Gunnarsson tror att Landsbygdspartiet oberoende har större chanser att nå fullmäktige än vid senaste valet. Foto: Arkivbild

Partiet ställer upp i valet – vill utmana de etablerade

Nu står det klart att Landsbygdspartiet oberoende ställer upp i höstens val. Fem namn finns på listan och målet är ett mandat.
– Jag tror att vi har större chanser den här gången, säger Conny Gunnarsson, en av partiets förgrundsfigurer.

Annons:

Vid valet 2018 hade Landsbygdspartiet oberoende tagit ett mandat om landsbygden fått bestämma. Centralorten ratade dock partiet och det satte stopp för ambitionen att nå över tvåprocentsspärren. 

Nu är det helt klart att partiet även ställer upp i höstens val. 

– Vi har satt en lista och kommer att ställa upp i valet. Det skiljer sig inte så mycket åt från förra valet. Det har varit svårt att få folk att engagera sig. Man får många klappar på axeln, men det är svårt att få andra att vara med. Men så är det väl med mycket ideellt, säger Conny Gunnarsson. 

Landsbygdspartiet oberoende fick då 163 röster från kommuninvånarna. Det gav 1,56 procent och det var främst Vimmerby stad som nobbade partiet.

– Jag tror vi har större chanser den här gången. Missnöjet är fortsatt stort och fler har fått upp ögonen för det vi har sagt. Sedan är det svårt för oss eftersom det har varit en pandemi och vi inte har kunnat visa oss så mycket. Vi har inte så mycket ekonomi att synas heller.

Varför behövs ni i kommunpolitiken?

– För att det saknas sunt förnuft och det säger folk till oss. "Jobba på nu så man kan rösta på något vettigt", säger folk till oss. Så det finns ett stort missnöje mot de nuvarande partierna. 

Tydlig ambition

Partiets tydliga ambition är att ta ett mandat.

– Vi vill komma in i fullmäktige och gör vi det är det ett framsteg. 

Hur ska ni göra det?

– Vi ska försöka synas lite med insändare och så. Vi vill se omvänd skolskjuts. Det finns möjlighet för stadsborna att ha lugnare skolgång och så slipper man överfulla skolor i stan. Vi försöker också jobba med tågstopp i Gullringen och en lättare jargong kring tillstånd. Det är alltid tungrott om man ska göra något. Det svåraste blir att locka stadsborna, men vi ska göra vad vi kan.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt