Annons:

DEBATT: Vimmerby behöver fler växande företag – så här kan det gå till

Vi läste nyligen debattinlägget ”Vimmerby behöver fler växande företag”, från Tomas Peterson (m).
Efteråt fick vi höra: ”Det var ett inlägg som kunde ha skrivits av en Vänsterpartist. Det fanns inte en enda konkret åtgärd vi kan göra här i Vimmerby för Vimmerby. Inte en enda.”

Annons:

Men det är fel. Hade en redig Vänsterpartist skrivit debattinlägget hade det låtit någonting så här:

Företag är viktiga för Vimmerby. Liksom kunder är viktiga för företag. Vänsterpartiet för på riksplanet konsekvent en politik som ger fler människor ekonomiska förutsättningar att vara kunder hos företag i Vimmerby och i hela Sverige. Det är bra för företagen!

Vänsterpartiet för på riksplanet en politik som direkt är bra för företagen. Särskilt de små, där fyra av fem nya jobb skapas. Vänsterpartiet vill bland annat ta bort sjuklöneansvaret de första 14 dagarna och ge de som startar nya företag en skyddad SGI i 3 år att falla tillbaka på om företaget inte bär sig.

*

Ett annat exempel är att rekrytering underlättas när människor kan ta CSN-lån för körkort och bli mer anställningsbara och bredda företagens urval.

Lokalt i Vimmerby då? Jo, här verkar vi bland annat för:

  • Ett Microstöd för de allra minsta och nyaste företagen som hjälper dem att komma igång, överleva och växa.
  • Vi vill ge ALLA elever möjlighet att starta och driva UF-företag på gymnasiet, för att väcka intresse för fortsatt företagande. Något som sittande majoritet, inklusive m, röstade ner.
  • Vi vill arbeta aktivt för att människor ska vilja, kunna och våga förverkliga sina idéer. Det kräver ett delvis nytt tänk i utvecklingsarbetet.
  • Mötesplatser över hela kommunen där föreningar, företag och enskilda möts fungerar som små noder för företagsutveckling och ger en mer levande landsbygd, som i sin tur ger större möjligheter för företag!
  • En tanke är en ”företagsinkubator” där nystartade företag, som vill det, kan få hjälp de första åren med råd, bokföring, marknadsföring, lokaler etc. Det för att fler ska våga försöka.

*

Så bygger vi Vimmerby från grunden. Konkreta handfasta förslag som gör verklig skillnad för nyföretagandet i Vimmerby!

Är det inte dags att släppa sargen och våga pröva någonting nytt? Inom företagsvärlden måste man ständigt pröva annat, utvecklas, gå vidare. I decennier nu har företagare och andra haft ett alliansstyre i Vimmerby kommun. Och trots att man gett det chans på chans på chans är man fortfarande missnöjda med kommunens arbete.

Det finns mer att säga, men det blir för långt här, så, lämna den bekanta säkerheten vid sargen och möt oss i Vänsterpartiet. Vi är intresserade av att höra ERA idéer. Och vi är inte rädda för att tänka nytt! Många företagare är Vänsterpartister och många Vänsterpartister är företagare.

Något sådant skulle det låta om rediga Vänsterpartister hade skrivit ett debattinlägg!

Jacob Kant och Jens af Ekenstam Stenman, V i Vimmerby

Annons:

Gästskribent

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt