Annons:

Insändare: "Hur mycket påverkar det utredningens slutbetänkande?"

En flytt av Itsam utreds från Kinda till Linköping. Nu har signaturen "Johansson" skrivit en insändare.

Annons:

Angående ITsam och flytt.. Att den som gör utredning, och är VD för verksamheten också bor i Linköping hur mycket påverkar den bias som han utgör för utredningens slutbetänkande? Att Kisa är nära nog mitt i den sammanslutning av kommuner som använder deras tjänster och därmed en attraktiv arbetsgivare för lokala kompetenta personer inom IT branschen bör vara en enorm fördel för hela regionen.

Att då flytta antagligen den enskilt största arbetsplatsen för kvalificerat IT arbete till en redan överhettad region kommer att dels dränera regionen på kompetens, det kommer också att kraftigt öka Itsams personalomsättning. Det är inte bara rekryteringsbasen som ökar, den nämna personalkraftens potentiella arbetsgivare är också fler.

Skulle flytten dessutom innebära att man flyttar datordrift och kommunikationsnoder ökar inte bara kostnaden utan också riskerna för driftstörningar.

Vill de kommuner som idag nyttjar Itsams tjänster betala mer, för dyrare lokaler i Linköping, för dyrare rekryteringar och högre personalomsättning? Riskera kompetensflykt från regionen? Förlora arbetstillfällen? Minska den delen av inkomsten som idag återgår till kommunerna? Och i dessa tider inte minst, öka resorna, pendling med medföljande risker och miljöbelastning?

Johansson

Annons:

Gästskribent

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt