Annons:

DEBATT: Viktigt med rätt underlag innan vi tar ställning

Daniel Nestor (S) trycker på att det är viktigt med rätt underlag innan man tar ställning. Foto: Arkivbild

DEBATT: Viktigt med rätt underlag innan vi tar ställning

För oss som Socialdemokrater är det viktigt att vi tar beslut med rätt underlag innan vi tar ställning i alla typer av frågor. Därför yrkade jag och Socialdemokraterna återremiss under senaste kommunfullmäktigesammanträdet på medborgarförslaget om att utrusta Wimer Bike Park med belysning.

Annons:

Förslaget som låg var att direkt avslå utan att ens ta reda på en kostnad. Återremissen innebär nu att vi framöver får ett bättre underlag att ta ställning till. 

CK Wimers verksamhet och långsiktiga åtagande bidrar till en bra och meningsfull fritid för barn och unga samt en förbättrad folkhälsa generellt i Vimmerby kommun. Under senaste året har många av våra liv ställts om och anpassats utefter pandemin och flera av våra medborgare har börjat vistas mer i naturen och där Wimer Bike Park blivit populärt bland barn, unga och vuxna i vår kommun.

Ekonomin är i många anseenden ansträngd och något som vi måste komma till rätta med för att klara framtidens utmaningar som kommun. Det är vårt jobb som beslutande politiker att prioritera och utan fullständiga underlag ges förslag likt detta ingen ärlig chans att kunna bli prioriterat i budgetarbetet. 

Ingen vet hur vår vardag kan komma att se ut när pandemin dragit förbi men jag tror att det är oerhört viktigt att vi som kommun överväger kloka investeringar som flera av våra medborgare får ta del utav och på sikt stärker vår attraktionskraft som kommun. För första gången på 15 år har Stockholms län fler som flyttar från länet än till och när trendbrottet ser ut att hålla i sig har Vimmerby chansen att finnas där som alternativ och erbjuda livskvalitet på landsbygden! 

Daniel Nestor

Socialdemokraterna i Vimmerby 

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt