Annons:

UNG MAN DÖMS TILL BÖTER EFTER VANSINNESFÄRD I HULTSFRED

Foto: Jakob Karlsson

UNG MAN DÖMS TILL BÖTER EFTER VANSINNESFÄRD I HULTSFRED

En ung man i övre tonåren från Hultsfred får böta 1 500 kronor för vårdslöshet i trafik och olovlig körning. Föraren orsakade i somras en biljakt i Hultsfred som gick över gräsmatta och avslutades med punktering på Skolgatan.

Annons:

Det var i juni som biljakten ägde rum på Nygatan, Storgatan, Parkleden, Oskarsgatan och Skolgatan i Hultsfred. 

Föraren har i väsentlig mån brustit i den omsorg och varsamhet som har lett till en olycka genom att underlåta att stanna trots efterföljande polisbils stopptecken med ljus och ljud, köra över gräsmatta och upp på en trottoarkant i ett område och vid en tidpunkt där skolbarn vanligtvis befinner sig och slutligen stanna personbilen på fel sida av vägbanan efter att ha fått punktering på fordonet i samband med kollision med trottoarkant. Han körde dessutom personbilen utan att ha rätt till det. 

Han har under förundersökningen erkänt gärningarna och döms till 1 500 kronor i dagsböter för vårdslöshet i trafik och olovlig körning. 

Kalmar tingsrätt anser att påföljden ska bestämmas till 30 dagsböter med tanke på hans unga ålder och botens storlek landar på 50 kronor med hänsyn till hans personliga och ekonomiska förhållanden. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt