Annons:

Båda männen häktade för grov narkotikasmuggling – kvinnan släppt

Tingsrätten i Kalmar valde att häkta de båda män som suttit anhållna för grov narkotikasmuggling sedan i torsdags medan kvinnan släpptes i brist på tillräckliga bevis.

Båda männen häktade för grov narkotikasmuggling – kvinnan släppt

Tingsrätten valde att häkta de båda män från Hultsfreds kommun, som misstänks för grov narkotikasmugg. Däremot försattes kvinnan på fri fot.

Annons:

Det uppger Oskarshamns-Tidningen efter att ha pratat med åklagare Johan Henningsson, som även bekräftar att den yngre av männen, 35-åringen, suttit häktad tidigare misstänkt för grovt narkotikabrott.

Våren 2021 släpptes han ur häktet, trots att han fortfarande var misstänkt. Långa väntetider hos Nationellt forensiskt centrum, (NFC) ska vara anledningen till att åklagaren var tvungen till det, skriver OT.

Fann inte bevisningen vara nog

Nu har han alltså häktats på nytt. Tingsrätten i Kalmar valde att häkta båda männen, utöver 35-åringen rör det sig om en man i 55-årsåldern, som båda misstänks för grovt narkotikabrott.

Tingsrätten valde dock att försätta kvinnan på fri fot, då man inte fann bevisningen vara tillräcklig.

Insats från tullen

Det var efter ett tillslag av Tullverket i Malmö som trion blev misstänkt för grov narkotikasmuggling. 

Åklagare Johan Henningsson bekräftar för OT att det rör sig om en insats från tullen, men han säger sig inte kunna precisera vare sig hur gripandet gick till, eller hur de i nuläget kunnat kopplas till narkotikan.

Enligt uppgifter i häktningsframställan ska den grova narkotikasmugglingen skett mellan den 10 och 13 januari i år. Samtliga greps vid lunchtid på torsdagen.

Alla tre är misstänkta för grov narkotikasmuggling, men ska enligt OT förneka brott.

Åklagaren har inte gått att nå.

Annons:

Lotta Madestam

lotta.madestam@dagensvimmerby.se

073 848 65 05

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt